Društvo

ŠOKANTNA SCENA Djeca šmrču i puše džoint usred parka, RODITELJI U PANICI 

Snimak dvojice dječaka, od nekih 13-14 godina, kako se usred dana, drogiraju u dječjem parkiću na Bežanijskoj kosi u Beogradu, šokirao je javnost, a ponajviše stanare ovog naselja.

ŠOKANTNA SCENA Djeca šmrču i puše džoint usred parka, RODITELJI U PANICI 
Foto: screenshot Facebook

Prema priči zabrinutih roditelja, sve se dešavalo u parkiću nadomak Vespučijeve ulice.

Jedan puši nešto nalik džointu, a drugi vuče crtu u parkiću u kojem se igraju naša djeca, uglavnom manja – predškolskog i ranog školskog uzrasta, najviše prvi ili drugi razred. Znate, to je parkić u bloku na Bežanijskoj kosi koji okružuju četiri stambene zgrade. O njemu se brinu naše 24 porodice koje tu žive. Mi smo se udružili jer se tu igraju naša djeca, brinemo o parkiću. Od sakupljenih para kupili smo i kosilicu i redovno ga čistimo. I ranije smo nailazili na špriceve i svašta. Uzmemo rukavice, zaštitimo se i onda pokupimo sve što nađemo. Evo, ovo je snimila moja komšinica koja ima malo dijete koje se tu igra i ne može da vjeruje – ispričao je komšija čija se kćerkica takođe igra u tom parkiću.

Reporteri Blica uputili su se danas u poslijepodnevnim časovima u ovaj dio Bežanijske kose, a tamošnji stanari potvrdili su nam da su ovo prilično česte scene koje se viđaju u njihovom kraju.