Hronika

ŠOKANTNI DETALJI ZLOSTAVLJANJA DJEVOJČICE (11) Napasnik prosvjetar u penziji, radio sa DJECOM SA POSEBNIM POTREBAMA

Penzioner B. S. (67) iz Novog Sada uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je seksualno zlostavljao 11-godišnju djevojčicu ometenu u razvoju, u svojoj garaži u Jagodini.

ŠOKANTNI DETALJI ZLOSTAVLJANJA DJEVOJČICE (11) Napasnik  prosvjetar u penziji, radio sa DJECOM SA POSEBNIM POTREBAMA
FOTO: RAS SRBIJA

On je namamio nesrećnu devojčicu pričom da će joj pokazati mačiće, a zatim nasrnuo na nju, pokušavajući da je siluje, prenosi Telegraf. Uspaničeno dijete je, srećom, uspjelo da se otrgne od pedofila i da pobjegne, a B. S. je ubrzo priveden.

Radio sa djecom sa posebnim potrebama

Izvor iz istrage kaže da je muškarcu određeno zadržavanje do 48 sati i da se tereti za nedozvoljene polne radnje. Da sve bude još strašnije, osumnjičeni je bivši prosvjetni radnik i obučen je za rad sa djecom sa posebnim potrebama.

– On je iz Novog Sada, ali ima kuću u Jagodini i često tu dolazi. Pretpostavlja se da ju je uočio dok se igrala ispred ulaza i čekala roditelje. Ponudio joj je da joj pokaže mačiće u svojoj garaži i tako ju je prevario da pođe sa njim. Zatim je zatvorio vrata i počeo da je pipka po intimnim dijelovima tijela – kaže sagovornik.

Roditelji djevojčice u šoku

Roditelji djevojčice su u međuvremenu izašli iz stana i počeli da traže kćerku i da je dozivaju.

– Nisu mogli da vjeruju da je nestala za nekoliko minuta, koliko je ostala sama napolju. U potragu su se uključile i komšije, a zatim i policija. Djevojčica je doživjela u garaži maltretiranje, posebno zbog njenog teškog psihičkog stanja, ali je ipak nekako uspjela da se istrgne iz zagrljaja predatora i da pobjegne.

Pročitajte još

Prilikom hapšenja, policajci su uvidjeli da je muškarac pijan, a alko-test test je pokazao da je imao 1,4 promila alkohola u krvi. U međuvremenu, zlostavljana djevojčica je saslušana u prisustvu advokata i pedagoga Gradskog centra za socijalni rad, gde je opisala šta joj je muškarac radio u garaži.

Prema navodima zastupnika roditelja devojčice, osumnjičeni nije priznao krivicu, već je tvrdio da je ona “dva-tri puta dolazila kod njega samo da bi vidjela mačiće” i da je nije ni pipnuo za to vreme.

– S obzirom na to da je B. S. radio u prosvjeti 40 godina, a posljednjih desetak sa djecom sa posebnim potrebama, morao je da zna kako treba da se ophodi prema djevojčici – istakao je zastupnik.