Hronika

ŠOKANTNO OPRAVDANJE MAJKE MLADE ČEDOMORKE “Nisam znala da je TRUDNA, bila je KRUPNE GRAĐE”

Stravičan slučaj čedomorstva potresao je Sarajevo. Tinejdžerka (16) je usmrtila tek rođenu bebu, a njena majka joj je u tome pomogla. Nezvanično, majka nesrećne tinejdžerke je izjavila policiji da nije ni znala da je njena kćerka trudna jer je bila punija i krupne građe.

ŠOKANTNO OPRAVDANJE MAJKE MLADE ČEDOMORKE “Nisam znala da je TRUDNA, bila je KRUPNE GRAĐE”
FOTO: SHUTTERSTOCK

Ovaj slučaj se desio 8. oktobra, a u javnost je dospio tek sad, i to slučajno, jer su organi istrage ovo držali u tajnosti zbog zaštite identiteta maloljetnice. Djevojčica se porodila u stanu na Alipašinom Polju, nakon čega je usmrtila svoje tek rođeno dijete. Maloljetnici je u porođaju, navodno, pomagala njena majka.

Zbog obilnog krvarenja nakon poroda, maloljetnica je odvezena u Hitnu pomoć, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć, a potom je transportovana na Odjeljenje ginekologije bolnice Koševo. Čim su konstatovali da se radi o krvarenju nakon poroda, ljekari na Ginekologiji su obavijestili policiju.

Pročitajte još

Policijska patrola odmah je došla u stan u kojem se maloljetnica porodila i zatekli su stravičan prizor.

Unutra su našli krvave čaršafe na krevetu, a bebu je majka maloljetne porodilje stavila u crnu vreću i predala policiji.

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo je potvrđeno da je zbog krivičnog djela čedomorstvo uhapšena maloljetna osoba. Na prijedlog Tužilaštva sud joj je odredio adekvatnu mjeru smještaja.

Istovremeno, pritvor je određen i punoljetnoj osobi zbog krivičnog djela pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela – dodali su u Tužilaštvu.

Ovo je treći slučaj čedomorstva u posljednja četiri mjeseca.

Prihvati notifikacije