Sport

ŠOKANTNO OTKRIĆE Maradona nije imao adekvatno liječenje

Rodolfo Bakve, advokat medicinske sestre Dajane Žizela Madrid iznio je šokantne detalje o posljednjim danima Dijega Armanda Maradone.

ŠOKANTNO OTKRIĆE Maradona nije imao adekvatno liječenje
FOTO: ALBERTO ESTEVEZ/ EPA

Prema njegovoj izjavi Maradona je nakon dolaska kući pao na glavu ali nije vraćen na liječenje niti je obavljen potreban pregled. Takođe po njemu doktori nisu vršili adekvatne kontrole posebno kardiovaskularne.

-Dijego je u srijedu, nedjelju dana pre nego što je preminuo, pao u kući. Tom prilikom, udario je glavom. Ali, ono što je još važnije, nije odvežen u bolnicu na pregled magnetnom rezonancom. Kada je pao, podigli su ga. I, sve je nastavilo da teče kao da je sve normalno. Ali, nije bolničarka ta koja treba da ga pregleda, već doktori, koji treba da daju uput za specijalistički pregled. Dijego Maradona uopšte nije bio u situaciji da pri čistoj svjesti odlučuje šta mu je činiti. I to toliko, da je Dajani za devet dana njenog rada u toj kući – samo jedan jedini put dozvolio da mu izmjeri pritisak, ističe Bakve.

Advokat Bakve je naglasio da je “očigledno da nije postojao adekvatan ljekarski nadzor:

– Maradona je izveden iz klinike, obraćana je pažnja na njegovu zavisnost od alkohola, ali su, eto, zaboravili da paze na njegovo srce. Nije bilo doktora u njegovoj blizini. A imalo je razloga. Po dolasku iz bolnice, poslije operacije glave, imao je puls i 115 otkucaja u minutu. Dan prije smrti – 109. A svi znamo da ljudi koji imaju kardiovaskularne probleme ne bi smjeli da imaju preko 80. Maradonino telo je upozoravalo da postoje problemi sa srčanim ritmom, ali mu nisu dali nijedan lijek! Prosto, nameće se zaključak da je nedostajao konzilijum, jedna interdisciplinarna grupa lekara koja bi vodila računa o njemu. Niko nije ni obratio pažnju na te znake koje je slalo Maradonino srce- ističe advokat bolničarke, prenosi Blicsport.

Na kraju, Rodolfo Bakve se osvrnuo i na pomenutu bolničarku koju zastupa u istrazi:

-Ona je radila devet dana tamo i Maradona joj je samo jednom dozvolio da ga pregleda. Pritom, medicinska sestra, predstavlja isključivo pomoć doktoru. Njeno je da mu da prepisane lijekove i provjerava osnovne životne znake (puls, pritisak, disanje…). Kada pacijent to odbije, ona obavesti doktora. Svi su znali da Dijego inače pije određene lijekove – ali mu ih niko nije davao!-, zaključio je advokat ovu priču poslije koje ostaje utisak da je slavni as, zapravo, umro usljed neadekvatne brige stručnih lica.