Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŠOKANTNU ISTINU SAZNAO NAKON 30 GODINA Vidio je sliku na sajtu nestale djece i pomislio: “S…NJE, TO SAM JA”

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Stiv Karter se oduvijek pitao šta je istina o njegovoj prošlosti i šokirao se kada je ugledao svoju sliku na sajtu sa nestalom djecom.

Prodavac iz Filadelfije je znao da je bio usvojen iz sirotišta u Honoluluu na Havajima kada je imao četiri godine, ali nije znao zašto, navodi “Miror”.

Želja da sazna istinu o svom identitetu povećala se kako je stario, pa je 2011. godine počeo potragu.

Njega je privukla priča o Karlini Vajt koja je bila kidnapovana kada je bila beba i koja je tek godinama kasnije našla prave roditelje. Ona je otkrila istinu kada je našla sliku sebe kao bebe na sajtu za nestalu djecu.

Stiv je riješio da i on to isto učini i otišao na sajt Missingkids.com. Tako je, kada je imao 34 godine, pronašao sliku jednog dječaka koji je nestao na Havajima i kompjuterski generisanu fotografiju tog dječaka kako bi izgledao kao odrastao muškarac. Sličnost je bila zapanjujuća, piše Blic.

Odmah je znao da je to on.

– Naježio sam se. Pomislio sam: sr*nje, to sam ja – ispričao je kasnije za “Pipl magazin”.

Kontaktirao je policiju u Honoluluu.

– Dao sam im svoje podatke i oni su ih provjerili u svojoj bazi podataka – rekao je on.

Dao im je i svoj uzorak DNK u februaru 2011. godine i osam mjeseci kasnije otkrio da je njegovo pravo ime Marks Panama Morijarti Barns.

Njegov biološki otac, Mark Barns, prijavio je da je njegov sin nestao prije više od tri decenije nakon što ga je njegova majka, Šarlot Morijarti, odvela u šetnju kada je imao šest mjeseci i nije se vratila. Stiv je otkrio da ga je njegova majka odvela u dom nepoznate osobe, gdje je došla policija, a ona im dala lažno ime i datum rođenja svog sina.

Odvedena je u psihijatrijsku bolnicu, a dječak je dat na brigu socijalnoj službi. Međutim, majka je nestala nekoliko dana kasnije. Tri godine kasnije, Stiva su usvojili Stiv i Pat Karter, koji su ga odgajali u Nju Džersiju.

Nakon što mu je policija potvrdila identitet, Stiv je kontaktirao Dženifer Monhajmer – kćer njegove majke i njegovu stariju polusestru. Dženifer je imala osam godina i živjela sa ocem u Novom Meksiku kada su njena majka i Stiv nestali. Pretpostavila je da su umrli, ali je ubijedila policiju da ponovo otvori slučaj – tako je Stivova fotografija završila na sajtu Missingkids.com.

Ubrzo je stupio i u kontakt sa ocem.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO