Sport

ŠOU JOKIĆA POSLIJE MEČA Srpski as zabavljao novinare (VIDEO)

Prvo je briljirao na parketu, a onda je oduševljavao i američke novinare po završetku meča sa Oklahomom.

ŠOU JOKIĆA POSLIJE MEČA Srpski as zabavljao novinare (VIDEO)

Nakon što je uz tripl-dabl predvodio Denver do dramatičnog trijumfa nad Tanderima, i to poslije produžetka, Nikola Jokić se na vrlo zanimljiv način obratio medijima po okončanju utakmice.

“Ničim izazvan”, poslao je poruku portparolu Nagetsa, koji je vodio video-razgovor srpskog asa i reportera koji su poželjeli da putem interneta porazgovaraju s njim.

-O, Kodi Vajz (Wise – “pametan”), nisi ti tako pametan –  nasmijao se Jokić na početku video-konferencije za novinare.

-Nikola, da li si ti to Vajzu rekao da nije ‘Vajz’? -, prasnula je u smeh Kejti Vindži, reporterka Atltitjud TV-a, a kada je Jokić klimnuo glavom, poslije kraće pauze zbog duhovite situacije – počela su i pitanja.

Prvo je Vindži upitala kako mu uspijeva da u završnicama napetih utakmica bude istinski vođa na terenu:

-Rekao sam saigračima tada: tim koji ima više energije, ko ima više strasti, taj će da pobjedi. Želio sam da budemo baš takvi. Razlika je na kraju upravo bila u tom pristupu – smatra Jokić. .

Sljedeće pitanje odnosilo se na rekord karijere mladog Majkla Portera juniora i njegovu saradnju s njim, naročito u vidu asistencija posle MPJ-ovih utrčavanja u reket:

-Majkl Porter junior je velika meta, a i snažan je, kada ga vidite gde treba, sve je lako. Samo treba da nastavi tako, sa ovakvom energijom –  istakao je Jokić.

Upitan kako mu se čini “hemija” u ekipi u ovim danima, nije previše žalio za odsutnim starterima:

-Sviđa mi se što igram i sa nekim drugim momcima. Interesantno je – dodao je Jokić u svom stilu.

U jednom trenutku, Jokića su američki novinari upitali šta misli o o ovom novom odvijanju utakmica – igranju bez navijača, citirajući pritom prethodnu, duhovitu izjavu trenera Denvera, Majkla Melouna, “da je važno ostvarivati pobjede na teškim gostovanjima, pred onakvom publikom”:

-Znate, nije meni ovo prvi put. Igrao sam ja u karijeri bez publike, ili sa vrlo malo gledalaca na tribinama, tako da meni ovo i nije baš novo. Meni je ovo maltene normalno. Viđao sam već to – zaključio je Nikola Jokić, podsjetivši tako na neke utakmice u Srbiji, s početka karijere. Sve je na kraju opet začinio porukom portparolu Nagetsa koji je “odjavio” konferenciju – “Cody Wise, you're not so wise!”