Svijet

Spasio je slučajni prolaznik: Bujica u Sloveniji nosila vozilo u kojem je bila žena (VIDEO)

Obilna kiša koja je u proteklom periodu izazvala potpuni nered u Sloveniji, dovela je do poplave mnogih saobraćajnica, uključujući puteve Mežica - Prevalje i Holmec - Prevalje u mjestu Poljana, regija Koruška, sjeverna Slovenija, nedaleko od austrijske granice.

Slovenija, nevrijeme, žena, automobil, sasavanje
FOTO: KOROŠKA ČVEKA/FACEBOOK SCREENSHOT

Upravo na putu Mežica Prevalje je spasena jedna žena čiji je automobil zahvatila vodena bujica.

– Izvući ćemo je pomoću užeta. U blizini su bila i dva alpinista, a i mi smo imali opremu u autu. Gospođa je na sigurnom i jako je srećna što je preživjela ovaj horor – rekao je za slovenačke medije Jasmin Bajrektarević, koji je učestvovao u spasavanju.

NA POLJANI IZ AVTOMOBILA, KI GA JE ODNAŠALA DEROČA VODA, USPEŠNO REŠILI VOZNICO Voda je zalila tudi cesto Mežica – Prevalje in Holmec – Prevalje (na Poljani), kjer so na pomoč priskočili voznici, ki jo je zajela deroča voda. "Gospo smo hvala bogu iz avta rešili s štrikom, ker sva bila po naključju v bližini 2 plezalca in sva imela opremo v avtu. Gospa je na varnem, presrečna, da je preživela to grozo," nam je dogajanje orisal eden od rešiteljev Jasmin Bajrektarevič. "Mislim, da smo bili vsi malo v šoku. Gospa je kričala iz avta na pomoč in mi smo hitro ukrepali, saj smo ugotovili, da gasilci ne morejo do nas," je dodal sogovornik.Video: Jasmin Bajrektarevič

Posted by Koroška Čveka on Thursday, August 3, 2023

Jasmin je dodao da su svi bili u šoku, ali da su brzo djelovali jer su shvatili da vatrogasci neće moći stići do njih.

Pročitajte još

Od četvrtka naveče, u Sloveniji je zabilježeno nekoliko stotina vatrogasnih intervencija uslijed bujičnih poplava uzrokovanih obilnim padavinama, prenosi Klix.

Tri kampa su morala biti evakuisana, dok je nekoliko sela ostalo izolovano od ostatka zemlje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije