Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SPASITE RADNO MJESTO Ovih pet suptilnih znakova pokazuju da biste uskoro mogli DOBITI OTKAZ

Biznis
Autor:

Foto: Profimedia

Jeste li ikada iskusili onaj tjeskobni, potonuli osjećaj da nećete ostati na poslu koji smatrate savršenim? Ukoliko je taj osjećaj samo vaš vjerovatno ćete se potruditi da radite što bolje, ali ukoliko to mišljenje s vama dijeli i vaš poslodavac, onda ste u nezavidnoj situaciji.

Ovo je pet suptilnih znakova koji otkrivaju da vam se vjerovatno sprema otkaz na poslu.

Razgovor koji ste upravo vodili s šefom dokumentovan je i imejlom: Ako ste imali neugodan razgovor s poslodavcem o vašim poslovnim potezima i ako ste kada ste napustili njegovu kancelariju dobili sažetak razgovora mejlom, to može značiti samo jedno: da bi zaštitili i opravdali sebe, vaši nadređeni će pokušati dokumentovati što više toga o vašem “padu””.

Ali, umjesto panike, pokušajte taj imejl iskoristiti kao vodič za poboljšanje rada i uložite sve u spasavanje svog posla.

Vaš menadžer traži izvještaje od vas brže nego što možete obaviti zadatak: Nakon neugodnog razgovora poslodavac će mnogo više i češće paziti na vas i provjeravati šta i kako radite. Savjet je da počnete razlikovati hitno i bitno i važnije od nečeg drugog što vam je takođe zadano. Kada to uspijete i sam poslodavac će vidjeti ogroman napredak u vašem radu.

Zadaci za koje ste vi bili odgovorni sada su ustupljeni vašim kolegama: Jedan od znakova da ćete uskoro dobiti otkaz jeste da vaši nadređeni vaše zadatke preusmjeravaju drugim kolegama. Vjerovatno smatraju da vi ne možete obaviti te zadatke uspješno i pripremaju druge da ih preuzmu kad vas u kompaniji više ne bude.

Niste pozvani na određene sastanke: Ako se vaš tim sastaje bez vas vjerovatno rade na projektu za koje smatraju da vi niste dovoljno sposobni. Isključivanje sa sastanaka veliki je pokazatelj da je vašem radnom vijeku došao kraj.

Angažovan je neko istog zanimanja, ali s ​​više iskustva: U kancelariju stiže osoba koja u kompaniji ima isto zanimanje kao i vi tj. zaposlena je na istoj poziciji. Dakle, više nego očigledno je da vam je stigla zamjena.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO