Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SPAVAJ JANKELA” Tipsarević otkrio zbog čega su ga Nole i saigrači BUDILI U PONOĆ

Sport
Autor:

Foto: Rajko Ristić/RAS Srbija

Janko Tipsarević je na Dejvis kupu u Madridu završio karijeru u 35. godini, a upravo je na ovom turniru doživio neke od najsvjetlijih trenutaka karijere jer je sa Srbijom osvojio ovo takmičenje 2010. godine. Koliko dobra atmosfera vlada među igračima svjedoči i sljedeća anegdota.

On je gostovao u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” i tom prilikom odgledao video snimak u kome se svi članovi teniske reprezentacije Srbije opraštaju od velikog asa. Imali su šta da mu poruče, a na kraju je uslijedilo i skandiranje koje isprva nikome nije bilo jasno:

– Spavaj Jankela, spavaj Jankela – skandirali su Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Viktor Troicki, Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Tipsarević je objasnio kako je sve nastalo i pokazao kakvo prijateljstvo mlada među ovim momcima.

– Igrali smo svojevremeno Dejvis kupu u Švedskoj, protiv domaćina koji je bio totalni autsajdser. Ali, imali smo prokletstvo, u vrijeme dok se Dejvis kup igrao tri dana, nikako nismo uspjevali da pobijedimo 3:0 i onda u subotu uveče da svi izađemo, nego smo vječito ostavljali posao za nedjelju – prisjetio se Janko.

U Švedskoj se ponovio scenario kao sa nekih ranijih okršaja.

– I tada smo dobili prva dva meča, ali onda u subotu izgubili dubl. To je značilo da u nedjelju ja moram da igram prvi meč protiv nekog mnogo slabog rivala. I poslije večere, svi su otišli u grad, a ja sam morao na spavanje – rekao je Tipsarević.

Ipak, saigrači iz reprezentacije su odlučili da mu stave so na ranu:

– U ponoć su mi došli pod prozor i iz sveg glasa zapjevali: Spavaj Jankela, Spavaj Jankela – završio je Tipsarević.

(Blic Puls)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO