Svijet

Specijalci upali u vilu šefa saobraćajne policije, kad su otvorili vrata - odsjekle su im se noge (VIDEO)

Ruski istražitelji šokirali su se kada su upali u vilu za koju se vjeruje da su je koristili članovi bande korumpiranih policajaca.

Specijalci upali u vilu šefa saobraćajne policije, kad su otvorili vrata - odsjekle su im se noge (VIDEO)
FOTO: BLIC TV/SCREENSHOT

Pozlaćena WC šolja samo je jedna u nizu luksuznih ekstravagancija koje su istražitelji zatekli tokom pretresa raskošne nekretnine. Istražni odbor objavio je video u kojem se detaljno prikazuje kako je izgledala luksuzna vila, jedna od brojnih imanja koja su pretresena u sklopu istrage, piše BBC.

Uhapšeno je sedam osoba, među kojima je i čelni čovjek saobraćajne policije na jugu Stavropola Aleksej Safonov. Vjeruje se da je organizovao mrežu koja je uzimala mito kako bi izdavala lažne dozvole zaposlenima raznih kompanija.

Krivotvoreni dokumenti omogućili su vozačima da bez carinjenja ili bilo kakvog pregleda prelaze granicu sa neprijavljenim količinama žita, drugih sirovina kao i građevinskog materijala, prenosi Blic.

Pročitajte još

U sklopu velike antikorupcijske akcije obavljeno je više od osamdeset pretresa širom Rusije, a pretražene su i brojne policijske kancelarije u kojima je pronađena veća količina gotovine te razne luksuzne robe. Optuženi se zasad nisu izjasnili krivim, prenosi Jutarnji list.

Ruski istražitelji objavili su da je Safonova grupa operisala više godina i da su uzeli mita u vrednosti od najmanje 255.000 dolara. Safonovu sada prijeti kazna od 15 godina zatvora, ako se dokaže da je kriv.

Parlamentarni predstavnik Ujedinjene Rusije Aleksandar Kinstejn BBC-u je rekao kako je, prema njegovim saznanjima, uhapšeno najmanje 35 ruskih saobraćajnih policajaca.

– To je u osnovi bila mafija koja je operisala na području Stavropolja, a zarađivali su od svega, od lažnih registarskih tablica do dozvola za prevoz pijeska – kazao je on.

Prihvati notifikacije