Politika

Specijalno tužilaštvo za zločine OVK: Saslušano više od 100 osumnjičenih i više od 800 svjedoka

Specijalno tužilaštvo za zločine OVK u Hagu do sada je saslušalo više od 100 osumnjičenih i više od 800 svjedoka, a prve optužnice mogle bi da budu podignute narednih sedmica.

Specijalno tužilaštvo za zločine OVK: Saslušano više od 100 osumnjičenih i više od 800 svjedoka
FOTO: SHUTTERSTOCK

Portparol tužilaštva Kristofer Benet rekao je za Ljajmi da se sprovode istražne radnje i da ne može da govori o datumu podizanja optužnica.

Predsjednik organizacije koja okuplja nekadašnje pripadnike terorističke OVK Hisni Gucati rekao je da bi “prve optužnice mogle da budu podignute ovog mjeseca, jer su istražne radnje već pri kraju”.

Advokat Tom Gaši kaže da je podizanje prvih optužnica pitanje nedjelja i to jedino može da zna Kancelarija specijalnog tužioca.

Naravno da će biti optužnica, ovo se neće odlagati u nedogled. Prošlo je tri godine od formiranja Specijalnog suda, a više od godinu i po dana od kako je u potpunosti operativan sa svom pravnom infrastrukturom. Znamo da je do sada saslušano više od 100 osumnjičenih i preko 800 svedoka – rekao je Gaši.

Poziv da ide u Hag dobio je i kandidat za poslanika Samoopredeljenja Gani Krasnići.

Ljajmi je prenio i da je Specijalni sud objavio listu akreditovanih advokata, žrtava i optuženih u postupku pred ovim sudom.