Svijet

Spejsi se izjasnio da nije kriv za uznemiravanje tinedjžera

Američki glumac Kevin Spejsi izjasnio se danas pred okružnim sudom u Nantaketu, u državi Masačusets, da nije kriv za seksualno uznemiravanje 18-godišnjeg mladića 2016. godine.

Spejsi se izjasnio da nije kriv za uznemiravanje tinedjžera
Foto Tanjug/AP

To je Spejsijevo prvo pojavljivanje pred sudom od kada su se pojavile optužbe krajem 2017. za brojna navodna seksualna uznemiravanja dječaka, prenosi AP.

Sudija Tomas Baret naredio je Spejsiju da se drži podalje od momka i njegove porodice, zbog čega neće morati da se pojavi na narednom saslušanju zakazanom za 4. mart, ali će morati da bude telefonski dostupan.

Istovremeno, sudija je naredio mladiću koji je optužio Spejsija i njegovoj tadašnjoj djevojci da sačuvaju tekstualne poruke i druge podatke na mobilnim telefonima zabilježene tog dana kada je došlo do navodnog seksualnog uznemiravanja, kao i podatke zabilježene šest mjeseci nakon incidenta.

Spejsi, obučen u sivo odijelo, mornarički prsluk i s kravatom sa tufnama nije govorio tokom saslušanja, a nakon izlaska iz sudnice i on i advokat su odbili da daju izjave.

Kako piše u sudskom transkriptu, Spejsijevi advokati su optužbe nazvali lažnim i rekli da nema svjedoka koji bi potvrdili da je došlo do seksualnog uznemiravanja.

Kako su naveli, momak je lagao za godine, prihvatio je piće od Spejsija i izašao je s njim iz bara kako bi popušili cigaru, nakon čega mu je dao svoj broj telefona, što se može opisati, kako su naveli, kao “uzajamni flert, ništa više”.

Ako ga sud proglasi krivim, Spejsi bi mogao da bude osuđen na zatvorsku kaznu do pet godina.

Američki glumac je jedan od desetine muškaraca u filmskoj industriji koji su optuženi za seksualno napastvovanje u okviru pokreta #MeToo.