Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SPEKTAKULARAN BIJEG IZ ZATVORA Policija ponovo NA NOGAMA zbog italijanskog mafijaškog bosa

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Italijanski mafijaški bos Roko Morabito, koji se nalazio u zatvoru u Urugvaju od 2017. godine, pobjegao je preko noći dok je čekao da bude izručen Italiji, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova te južnoameričke zemlje.

Morabito je bio najtraženiji član kalabrijske “Ndrangete”, najmoćnije organizovane kriminalne grupe u Italiji i jednog od najvećih evropskih uvoznika kokaina iz Južne Amerike.

Nazvan “milanski kralj kokaina”, 52-godišnji Morabito uhapšen je nakon više od dvije decenije bježanja zbog presude za zločinačko udruživanje, trgovinu drogom i druge teške zločine, prenosi Rojters.

Urugvajsko ministarstvo unutrašnjih poslova navodi u saopštenju da su Morabito i još trojica su pobjegli kasno sinoć preko krova bivšeg centralnog zatvora Karsel, koji je sada nacionalni centar za rehabilitaciju, na susjednu zgradu.

– Zabrinjavajuće je i ozbiljno što je kriminalac kao Roko Morabito, šef Ndrangete, uspio je da pobjegne iz zatvora u Urugvaju dok je čekao da bude izručen Italiji – izjavio je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.

– Obavezujem se da ću učinti dvije stvari, prvo: rasvijetlićemo kršenje procedura, tražeći neposredna objašnjenja od Montevidea. Drugo, nastavićemo da tragamo za Morabitom, gdje god da je, da bismo ga stavili u zatvor onako kako zaslužuje – rekao je on.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO