Kultura

Spektakularno otvaranje: Koncertom Stefana Milenkovića 6. jula počinje "Banjaluka Fest" (VIDEO)

Banjaluka će uskoro postati bogatija za jedan od najvećih regionalnih festivala, koji će započeti 6. jula koncertom svjetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića.

Spektakularno otvaranje: Koncertom Stefana Milenkovića 6. jula počinje "Banjaluka Fest" (VIDEO)
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Nakon toga će uslijediti niz spektakularnih muzičkih događaja i nastupa zvijezda: Zvonka Bogdana, Amire Medunjanina, Radeta Šerbedžije i portugalske fado dive Marize.

FOTO: TIAGO PETINGA/EPA
FOTO: TIAGO PETINGA/EPA

Svečanu ceremoniju otvaranja, uz vatromet i brojne zvanice, goste iz javnog života, te mnoga iznenađenja, obilježiće koncert Stefana Milenkovića i kamernog orkestra “Camerata” iz Novog Sada. Gudački orkestar predvođen maestrom Milenkovićem otvoriće “Banjaluka Fest” premijernim izvođenjem jednog od najbrilijantnijih djela 20. vijeka – “Carmina Burana” Karla Orfa, u aranžmanu Ane Krstajić.

Maestro na violoni izvodiće djela Sindinga, Geršvina, Pjacole i grupe Queen.

– To će biti novi projekt Karmina Burane, poznate opere, mada bih rekao da je i više od opere. To je jedan scenski događaj koji je napisao Karl Orf prema spisima iz Srednjeg vijeka, koji su pronađeni u benediktinskom manastiru u Bavarskoj. Jedva čekam da se popnemo na scenu, da zasviramo i zajedno proslavimo povratak normalnom životu – istakao je Stefan Milenković, govoreći o nastupu na prvom izdanju Banjaluka Festa.

Osim fantastičnog lajn apa, festival će zasigurno biti upamćen po izuzetno visokom nivou produkcije događaja, na posebno upečatljivoj festivalskoj lokaciji, banjalučkoj tvrđavi Kastel.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kamene zidine tvrđave Kastel prigrliće veličanstvenu koncertnu dvoranu na otvorenom, sa namjenskom platformom sa sjedećim mjestima, zbog čega festival s pravom nosi slogan “Mjesto dobrih susreta”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu