Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Špirić: Zvizdić ne može da odlučuje u ime BiH

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Delegat u Domu naroda parlamenta BiH Nikola Špirić izjavio je danas Srni da zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić ne može da govori, niti odlučuje u ime BiH u Briselu, jer je spoljna politika u nadležnosti Predsjedništva BiH.

-Nije poznato kojim se kriterijumima rukovodila visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini kada je odlučila da okupi, kako je rekla, lidere iz regiona, ali je jasno da Zvizdić na takvom forumu ne može da govori, niti odlučuje u ime BiH – rekao je Špirić.

On je istakao da je spoljna politika u nadležnosti Predsjedništva BiH i bilo je logično da se poziv adresira na tu instituciju.

-Sam izbor učesnika sastanka već sugeriše da ne može da poluči bilo kakav rezultat ili obavezu po BiH i da vjerovatno služi samo Mogerinijevoj kako bi na neki način popravila poljuljanu sliku o ulozi i značaju EU na međunarodnoj političkoj sceni – smatra Špirić.

Iz Savjeta ministara je najavljeno da će Zvizdić danas u Briselu, na poziv Mogerinijeve, prisustvovati sastanku zvaničnika Balkana.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO