Politika

ZA PODIZANJE PENZIJA I KUPOVINU Osobama iznad 65 godina biće omogućeno kretanje DVA DANA SEDMIČNO

Glavni koordinacioni tima je preporučio Republičkom štabu za vanredne situacije da koriguje pojedine zaključke, u cilju  da se osobama s navršenih 65 godina života i starijima, dva dana u sedmici, omogući kretanje kako bi mogli da podignu penzije i kupe namirnice.

ZA PODIZANJE PENZIJA I KUPOVINU Osobama iznad 65 godina biće omogućeno kretanje DVA DANA SEDMIČNO
FOTO: VLADA RS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan održali su danas sastanak Glavnog koordinacionog tima, povodom aktuelne situacije izazvane novim virusom korona.

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i sprovođenje dosadašnjih mjera institucija Republike Srpske u vezi sa suzbijanjem virusa korona.

Preporučeno je Republičkom štabu za vanredne situacije da koriguje pojedine zaključke, s naglaskom na Zaključak o ograničenju i zabrani kretanja osoba na teritoriji Republike Srpske. Cilj je da se licima s navršenih 65 godina života i starijima, dva dana u sedmici, omogući kretanje kako bi mogli da podignu penzije i kupe namirnice.

Na sastanku je ponovo apelovano na građane da poštuju propisane mjere zaštite od virusa korona, te na lica koja su u kućnoj izolaciji da se striktno pridržavaju propisanih mjera.

Naredni sastanak Glavnog koordinacionog tima biće održan sutra u Кabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske, s početkom u 12.00 časova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije