Sport

SPREMAJU HAOS FS Kosova: "Spriječićemo ulazak Zvezde na NAŠU TERITORIJU, a AKO UĐU..."

Politika nikako ne bi trebalo da utiče na sport, pogotovo da ga ugrožava i ograničava na čemu intenzivno posljednjih dana radi Fudbalski savez takozvanog Kosova, nakon žrijeba za šesnaestinu finala Kupa Srbije.

SPREMAJU HAOS FS Kosova: "Spriječićemo ulazak Zvezde na NAŠU TERITORIJU, a AKO UĐU..."
Foto: Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija

Čelnici sa Kosova i Metohije pokušavaju da spriječe dolazak Crvene zvezde u Zvečan gdje bi trebalo da igraju protiv Trepče, kako je izvučeno na žrijebu kupa.

Nakon prvobitnog saopštenja FS tzv. Kosova o tome kako će uložiti maksimalne napore da to te utakmice ne dođe, uslijedilo je novo potpisano od strano Erola Saljihua, sekretara.

Malo je vjerovatno da će Crvena zvezda igrati na Kosovu. Poslali smo žalbu FIFA i UEFA. Slučaj se razmatra i veoma je osjetljiv. Poslali smo informacije i zahtjev policiji i carini tzv. Kosova da spriječe njihov ulazak na tzv Kosovo. Ukoliko budu ušli, to će biti propust organa bezbjednosti – poručio je sekretar Fudbalskog saveza tzv. Kosova, Saljihu.

Pribranija strana u ovoj buri definitivno je srpska, oglasio se i prvi čovjek Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije koji je organizator Kupa Srbije, Miodrag Janković. Moguća je i promjena domaćinstva, te da Trepča putuje u Beograd.

– Mi ćemo da pokušamo sve da se taj meč odigra u zadatom terminu, a pošto je Trepča izvučena na žrijebu kao domaćin Crvenoj zvezdi, to realno stvara određene organizacione probleme. Prije svega oko same organizacije utakmice, pa do gostovanja navijača u Zvečanu, što je u ovom trenutku nemoguća misija – poručio je Janković.