Sport

SPREMAN U POTPUNOSTI Subić: Biće teško, ali želimo pobjedu u Tuzli

Povrede su dosta mučile Aleksandra Subića u proteklom periodu, a poslije oporavka igrao je na posljednja tri susreta ekipe Borca.

SPREMAN U POTPUNOSTI Subić: Biće teško, ali želimo pobjedu u Tuzli
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Lijevi bek crveno-plavih kaže da je srećan jer se u potpunosti vratio, trenira maksimalnim kapacitetom i očekuje dobre partije u narednom periodu.

– Povrede koljena su komplikovane i potrebno je mnogo vremena za povratak. Najvažnije je da sam se vratio i da nemam poteškoća poslije oporavka, a očekujem da će mi forma postepeno rasti. Spreman sam da ispunim sve zadatke koji se od mene traže, jer svi imamo zajednički cilj, a to je novi plasman u Evropu. Trenutno dobro „gazimo“, a možemo da budemo zadovoljni rezultatima kako u prvenstvu tako i u Kupu BiH – istakao je 27-godišnji fudbaler.

Borac u narednom kolu ide u goste tuzlanskoj Slobodi, a Subić je nekada nosio dres tima sa Tušnja.

– Sloboda spada među najveće klubove u BiH, imala je problema u proteklom periodu, a koliko sam informisan sada su u dobroj situaciji, vraćaju dugovanja i pored toga imaju sasvim dobar tim. Ne bih nikoga posebno izdvajao, ali će nam biti teško na Tušnju i moraćemo igrati maksimalno skoncentrisano i angažovano ako želimo dobar rezultat. Pokušaćemo da kvalitet koji posjedujemo dođe do izražaja i da u Tuzli osvojimo sva tri boda, kako bi se učvrstili u samom vrhu tabele. Ovo će da nam bude četvrto uzastopno gostovanje, poslije poraza od Radnika u Bijeljini dva puta smo slavili u Kaknju, vjerujem da možemo i do trećeg vezanog trijumfa – dodao je Subić.