Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SPREMNE SMO NA SVE” Rukometašice Srbije orne za nove izazove na Evru, bez obzira što će igrati TRI MEČA ZA ČETIRI DANA

Sport
Autor:

Foto: EHF/Anze Malovrh/Promo

Vijest o odlaganju obje utakmice programa u subotu za nedjelju u Nantu nije poremetila srpsku rukometnu ekspediciju u Francuskoj.

Fokus ostaje isti, pokušaj da se domogne bodova protiv olimpijskih šampionki iz Rija, Ruskinja (nedjelja 18 časova), koje su do sada pokazale najviše na EURO 2018:

– Nismo očekivale odlaganje, upravo smo saznale za to. Koncentracija ostaje ista, jedino što će biti malo teže igrati tri meča u četiri dana, od nedjelje do srijede. Ako dobijemo Rusiju, međutim, dobićemo vjetar u leđa i dodatnu energiju, tako da nam to opterećenje neće teško pasti. Kada ide dobro, sve ostalo pada u vodu i postaje nebitno. Neke stvari ne možemo da promijenimo, niti da na njih utičemo – istakla je Sanja Radosavljević.

Teško je i kada se igra puno mečeva u nizu, ali i kada se čeka…

– Fizički i psihički je naporno, i kada igraš, i kada ne igraš. Spremne smo na sve. Dobro smo pripremljene.Vrijeme u hotelu provodimo u druženju, društvenim igrama, kartama, asocijacijama, “partnersima”, dobroj muzici, ponekom filmu – dodala je ona.

Kako je kazala Ruskinje, sa kojima igraju u nedjelju su dobro analizirale.

– Analiziramo ih na sastancima, spremamo. Igrale smo sa njima u Rumuniji, znamo koliko su jake. Odbrana je ključ svega. Ako tu dobro odgovorimo, onda će i napad mnogo lakše ići. Ne razmišljamo o drugima, trudimo se da fokus bude usmjeren samo i konkretno na ono što nas čeka i što moramo da ispunimo – zaključila je.

(RSS)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO