Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

“SPREMNE SMO NA SVE” Rukometašice Srbije orne za nove izazove na Evru, bez obzira što će igrati TRI MEČA ZA ČETIRI DANA

Sport
Autor:

Foto: EHF/Anze Malovrh/Promo

Vijest o odlaganju obje utakmice programa u subotu za nedjelju u Nantu nije poremetila srpsku rukometnu ekspediciju u Francuskoj.

Fokus ostaje isti, pokušaj da se domogne bodova protiv olimpijskih šampionki iz Rija, Ruskinja (nedjelja 18 časova), koje su do sada pokazale najviše na EURO 2018:

– Nismo očekivale odlaganje, upravo smo saznale za to. Koncentracija ostaje ista, jedino što će biti malo teže igrati tri meča u četiri dana, od nedjelje do srijede. Ako dobijemo Rusiju, međutim, dobićemo vjetar u leđa i dodatnu energiju, tako da nam to opterećenje neće teško pasti. Kada ide dobro, sve ostalo pada u vodu i postaje nebitno. Neke stvari ne možemo da promijenimo, niti da na njih utičemo – istakla je Sanja Radosavljević.

Teško je i kada se igra puno mečeva u nizu, ali i kada se čeka…

– Fizički i psihički je naporno, i kada igraš, i kada ne igraš. Spremne smo na sve. Dobro smo pripremljene.Vrijeme u hotelu provodimo u druženju, društvenim igrama, kartama, asocijacijama, “partnersima”, dobroj muzici, ponekom filmu – dodala je ona.

Kako je kazala Ruskinje, sa kojima igraju u nedjelju su dobro analizirale.

– Analiziramo ih na sastancima, spremamo. Igrale smo sa njima u Rumuniji, znamo koliko su jake. Odbrana je ključ svega. Ako tu dobro odgovorimo, onda će i napad mnogo lakše ići. Ne razmišljamo o drugima, trudimo se da fokus bude usmjeren samo i konkretno na ono što nas čeka i što moramo da ispunimo – zaključila je.

(RSS)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO