Regioni

„SPREMNI ZA SVE IZAZOVE“ Prijedorskoj bolnici donirana dva respiratora

Prijedorskoj bolnici “Doktor Mladen Stojanović” danas su uručena dva respiratora koja su nabavljena kroz humanitarnu akciju “Respirator za Srpsku”, a u organizaciji Crvenog krsta iz Bijeljine.

„SPREMNI ZA SVE IZAZOVE“ Prijedorskoj bolnici donirana dva respiratora
Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Direktor bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Mirko Sovilj izrazio je zahvalnost zaposlenih kao i u ime pacijenata ove ustanove čija će sigurnost na ovaj način biti povećana.

-Naša zdravstvena ustanova sada ima 12 respiratora i to je apsolutno dovoljno za naše funkcionisanje i mi ćemo uz jačanje naših kadrovskih potencijala biti potpuno spremni za neko buduće vrijeme, bezobzira šta očekivali i kako će dalje teći pandemijski ciklus ovog virusa, ali mi smo u ovom momentu potpuno spremni da odgovorimo potrebama i zadacima koji budu pred nas postavljeni-izjavio je Sovilj.

Sovilj je pohvalio ovu akciju koju je vodio Crveni krst iz Bijeljine i kroz koju su respiratore dobile sve bolnice u RS.

-To je za svaku pohvalu da se obezbijedi toilko novca i da svaka bolnica dobije određeni broj respiratora-rekao je on.

Sovilj je dodao da je kroz ovu akciju nabavljen i treći respirator za prijedorsku bolnicu koji je donacija Elektroprivrede RS, te da će on biti preuzet u sjedištu Elektroprivrede u Trebinju u ponedeljak.

Predstavnik organizacije Crvenog krsta iz Bijeljine Aleksandar Savić kaže da je akcija dobila naziv “Respirator za Srpsku” jer je sa lokalnog nivoa prešla na nivo čitave republike.

-Odziv privrednika u Bijeljini je prešao jedan nivo i postali smo neko ko je obezbijedio svakoj bolnici u RS, odnosno javnoj zdravstvenoj ustanovi po minimum tri respiratora. Akciju je pokrenuo Slavenko Ristić sa svoje dvije firme Elvako i TRB Bratunac i animirao veliki broj privrednika koji su se brzinom odazvali i bili humani. To su heroji kojima se ja zahvaljujem-izjavio je Savić.

On je naveo da je danas Srpskom prošao humanitarni karavan jer su prethodno Kliničkom centru Banjaluka  dostavili 10 respratora,  te će nakon Prijedora donaciju uručiti bolnici u Gradiškoj. Naredne sedmice respiratori će biti uručeni bolnicama u Foči, Nevesinju i Trebinju. U ovoj akciji “Respirator za Srpku” nabavljeno ih je ukupno 50.

Scroll Up