Svijet

SPRIJEČILI VIŠE LIKVIDACIJA Uhapšeni osumnjičeni za planiranje ubistva novinarke Olivere Lakić

Specijalni tužilac u Crnoj Gori Saša Čađenović rekao je da su uhapšeni osumnjičeni za planiranje ubistva novinarke Olivere Lakić, te da su Specijalno državno tužilaštvo i policija spriječili više likvidacija i procesuirali članove kriminalne grupe koja je formirana zbog toga.

SPRIJEČILI VIŠE LIKVIDACIJA Uhapšeni osumnjičeni za planiranje ubistva novinarke Olivere Lakić
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Čađenović je na konferenciji za novinare rekao da je ta kriminalna grupa odgovorna i za pokušaj ubistva više osoba u Herceg Novom, postavljanjem mine rasprskavajućeg usmjerenog dejstva.

On je naveo i da je početkom decembra u Podgorici spriječena likvidacija osobe čiji su inicijali J.A.

Čađenović je istakao da je, i nakon što je grupa sada pokojnog Stevana Stamatovića osuđena, nastavljen rad u tom predmetu i da je identifikovan član te grupe A.S.

Pročitajte još

Prema njegovim riječima, juče su uhapšena dvojica osumnjičenih za planiranje ubistva novinarke “Vijesti” Olivere Lakić, a ostali se nalaze u zatvoru.

Čađenović je saopštio da je ta grupa osumnjičena i za pokušaj ubistva Lakićeve 2018. godine.

On je naveo da je motiv sprečavanje novinarke da istražuje kriminalne organizacije na teritoriji Crne Gore i njihove veze sa kriminalnim grupama iz regiona.

Lakićeva je ranjena 8. maja 2018. godine uveče ispred zgrade u kojoj živi, na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.