Politika

SPS: Čuvati dignitet i značaj NSRS

SPS smatra da je uvažavanje institucija i poštovanje zakona jedini ispravan put jačanja Republike Srpske.

SPS: Čuvati dignitet i značaj NSRS
FOTO: SPS

S obzirom da je Posebna sjednica NS RS sazvana na zakonit način o temi koja izaziva interes građana Srpske, SPS će toj sjednici prisutvovati i iznijeti svoje stavove i analize na temu prenesenih nadležnosti – saopšteno je iz Socijalističke partije Srpske nakon sjednice Predsjedništva koja je večeras održana u Banjaluci.

SPS smatra da je neophodno usvojiti zajednički stav da su sve stranke u Republici Srpskoj jednako privržene interesima Srpske i njenog naroda i da je neophodno da se u budućim raspravama izbjegnu teške riječi, kvalifikacije o izdaji i izdajnicima i međusobne uvrede, jer u suprotnom svaka priča o jedinstvu postaje besmislena, navodi se u saopštenju.

FOTO: SPS
FOTO: SPS

Predsjedništvo SPS je zauzelo stav da dostavljene Informacije o prenesenim nadležnostima ne odražavaju najave koje je vladajuća struktura davala na ovu temu i da se stiče utisak da će rasprava u NSRS opet više biti usmjerena na postizanje ciljeva političkih stranaka, a ne usmjerena na ozbiljnu raspravu i trasiranje realnog i izvodivog procesa vraćanja prenesenih nadležnosti.

SPS podsjeća da je u proteklim godinama usvojeno mnogo zaključaka koji nakon usvajanja nisu poštovani ni provedeni, te da djeluje da se sličan scenario priprema i ovaj put.

– SPS će pokušati svojim djelovanjem da učvrsti dignitet i značaj Narodne skupštine. Ukoliko se NSRS posveti iznalaženju ozbiljnih i svrsishodnih rješenja, SPS će takva rješenja podržati. U pokušajima da se iza zaključaka NSRS sakrije činjenica da se ponovo odustaje od velikih obećanja datih narodu, SPS neće učestvovati – stoji u saopštenju Socijalističke partije Srpske.

Prihvati notifikacije