Sport

SPUŠTAJU LOPTU NA ZEMLJU Krupa se neće žaliti na sudijsku grešku

Nećemo se žaliti, nema nikakve svrhe da pišemo žalbe kad znamo da nam bodovi neće biti vraćeni, a bilo kakve kazne za službena lica za nas nisu nikakva satisfakcija. U svakom slučaju, odluka o ovome će pokazati da li savez misli da smo mali klub, rekao je direktor Krupe Mihajlo Bučinski.

SPUŠTAJU LOPTU NA ZEMLJU Krupa se neće žaliti na sudijsku grešku
FOTO S. PASALIC

U drugom kolu Krupa je drastično oštećena, poništen joj je čist pogodak, a ovakva sudijska greška možda nije viđena nikada u istoriji Premijer lige BiH. Koljić je postigao gol koji je poništen zbog ofsajda iako su u trenutku dodavanja lopte iza njega bila čak tri fudbalera, jedan čak nekoliko metara.

Želimo da se okrenemo sebi, da gledamo u svoje dvorište i da pokušamo iz svake situacije da izvučemo neku pouku. Mislim da se nekim većim klubovima, Sarajevu, Željezničaru ili Zrinjskom, ovako nešto ne bi moglo dogoditi, a sada ćemo videti koliko Savez ima iste aršine prema svima – rekao je Bučinski.

Pročitajte još

Član upravnog odbora kluba Dragomir Ilić takođe spušta loptu na zemlju.

– Greška je bila evidentna i ne vjerujem niti želim da vjerujem da su sudije to namjerno uradile. Greške su dešavaju, jer su i sudije ljudi. Ne možemo ništa da uradimo, ali je simptomatično da se to nama ne dešava prvi put. U finalu Kupa Bosne i Hercegovine se dogodila greška kada nam nije sviran penal kod 0:0, sada ovo, i zaista smo značajno oštećeni. Nije ovo za nas neka velika katastrofa. Međutim, žao mi je zbog mnogo stvari, zbog kluba koji je mogao zabilježiti odličan start, zbog igrača koji su zaista ispražnjeni i razočarani. Teško ih je utešiti, zbog atmosfere i zbog samog Koljića koji bi sa ovim golom u dva kola imao četiri pogotka na listi i bio bi ubjedljivo najbolji strijelac BiH – dodao je Ilić.