Sport

SRAMAN ODNOS PREMA LEGENDAMA Pike: Nešto nije u redu ako asovi nemaju mjesto u Barseloni

Legenda Barselone Đerar Pike kritikovao je čelnike kluba zbog odnosa prema Leu Mesiju dan uoči el klasika sa Realom (subota, 16 sati).

SRAMAN ODNOS PREMA LEGENDAMA Pike: Nešto nije u redu ako asovi nemaju mjesto u Barseloni
FOTO: RAFAEL MARCHANTE / POOL/EPA

Sjajni defanzivac je stao u odbranu Argentinca i istakao kako se u katalonskom klubu dešavaju čudne stvari.

– Ne želim da govorim loše stvari, iako bi bilo opravdano. Sramno je da je klub plaćao agenciju da kritikuje igrače na društvenim mrežama. Predsjednik mi je rekao da nije znao ništa o tome, ali čovjek koji je stajao iza kampanje još radi u klubu. Takođe, situacija sa Leom je bila užasna. Najbolji igrač Barselone svih vremena je došao u situaciju da šalje pismo da želi da ode, jer niko nije razgovarao sa njim. Leo će jednog dana otići, ili će da završi karijeru, a on je zaslužio da se stadion odmah nazove po njemu. Nešto nije u redu – nije u redu da Gvardiola, Ćavi, Pujol, Valdes… nemaju nikakvu ulogu u klubu. To nije Barselona – rekao je Pike.

Pike je prije dva dana potpisao novi ugovor sa klubom, pristao na veliko smanjenje plate, ali kaže da razumije igrače koji ne žele to da urade.

– Ja sam kapiten i predstavljam tim. Svaki igrač može da odluči šta da radi. Ja sam odlučio da pristanem na smanjenje, jer mi je Barselona mnogo dala, to je moj klub i želim da pomognem. Drugi ne moraju, potpuno je razumljiv njihov stav i niko nikome ništa ne zamjera – rekao je Pike.