Banjaluka

"Sramota je da kolega pravnik ne zna razliku između prostornog i urbanističkog plana" Prole poručila Gligoriću da TREBA DA SE UPOZNA SA TEMOM prije diskusije

Član GrO PDP Banjaluka Vedrana Prole prokomentarisala je izjavu predsjednika GrO Socijalističke partije Srpske Saše Gligorića da će insistirati na usvajanju prostornog plana jer se, kako je naveo, izmjenama regulacionih planova pogoduje isključivo investitorima, a na štetu saobraćajne infrastrukture, prostora za igru djece i parkinga.

vedrana prole gradska uprava
FOTO: GRAD BANJALUKA

Sramota je da kolega pravnik ne zna razliku između prostornog i urbanističkog plana. Kao političar i pravnik, trebalo bi prvo da se upozna sa temom o kojoj želi da diskutuje. Elem, prostorni plan koji kolega Saša Gligorić spominje u svojoj izjavi kada je rekao da će zajedno sa svojim kolegama insistirati na usvajanju prostornog plana, usvojen je 2014. godine i već 10 godina se primjenjuje istakla je Prole.

Pročitajte još

Dodala je ako je mislio na urbanistički plan, da se taj pomenuti plan čeka čak 40 godina i trenutno je u završnoj fazi pripreme za ponovni javni uvid.

Na prvom javnom uvidu detaljno je odgovarano na primjedbe građana i uskoro će biti izložen. Ovaj plan je nižeg ranga u odnosu na prostorni plan – poručila je ona, piše Blink.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu