Košarka

“Srbi imaju gorak ukus u ustima kad pomisle na nas” Goran Dragić iskreno o Dončiću i dometima Slovenije na EP

Goran Dragić, bek Slovenije, raduje se što će opet igrati uz Luku Dončića.

“Srbi imaju gorak ukus u ustima kad pomisle na nas” Goran Dragić iskreno o Dončiću i dometima Slovenije na EP
FOTO: ERIK S. LESSER /EPA

Sjajna atmosfera vlada u košarkaškoj reprezentaciji Slovenije. Nema sujete, nema lošeg raspoloženja i svi rade sa jasnim ciljem da se kući sa Evropskog prvenstva vrate sa medaljom. Ako može zlatnom, to bi bilo najbolje.

Koliko su svi složni najbolje govore riječi najiskusnijeg u timu – Gorana Dragića o najboljem – Luki Dončiću.

– Luka 2017. godine i Luka danas – kao dan i noć. Tada je tek počinjao karijeru na najvišem nivou, a danas svi znamo šta on predstavlja u svijetu košarke. Tada je prvi put bio sa reprezentacijom, mi smo ga uveli, a sada je on vođa – pratiću ga – rekao je 36-godišnji Dragić.

Na temu “Dončić” je dodao:

– Očekujemo mnogo od njega, sigurno će biti jedan od najboljih igrača Evrobasketa. Nadam se da je zdrav, onda će prikazati dobre utakmice.

Kada je Slovenija prije pet godina stigla do zlata, selektor je bio Igor Kokoškov, a sada je na klupi Aleksandar Sekulić.

Pročitajte još

– Razlika je manja nego što se čini na prvi pogled. Zašto? Sašo je učio mnogo od Igora, a dodao je i nešto svoje. Vrhunski je trener. Najveća razlika je jezik – Igor nam se obraćao na srpskom, sa čime nismo imali problema, a Sašo priča na slovenačkom.

Srbije i Slovenija odigraće u srijedu veče pripremni meč u Ljubljani.

– Vjerovatno im je gorak ukus u ustima kada pomisle na nas, pobijedili smo ih u finalu 2017. Mečevi s njima uvijek su spektakl, među najboljima su na svijetu – zaključuje bek Čikago Bulsa, piše Sportal.

Slovenija je na EP u vrlo teškoj grupi sa Francuskom, Litvanijom, Njemačkom, Mađarskom i BiH.

Prihvati notifikacije