Košarka

SRBI MEĐU NAJPLAĆENIJIMA IGRAČIMA Evo ko najviše zarađuje u Evroligi

Na listi najplaćenijih igrača su Miloš Teodosić i Vasilije Micić.

SRBI MEĐU NAJPLAĆENIJIMA IGRAČIMA Evo ko najviše zarađuje u Evroligi
FOTO: ANDREJ CUKIC /EPA

Na listi najplaćenijih igrača u Evroligi su Vasilije Micić i Miloš Teodosić. Među 10 igrača sa najvećom zaradom našao bi se i Nikola Milutinov, ali pošto CSKA neće igrati u elitnom takmičenju ove sezone, on je ostao van spiska. Zanimljivo je da su tu čak trojica igrača iz Efesa i po dvojica iz Armanija, Virtusa i Barselone.

Prema listi koju je objavio košarkaški portal “Eurohoops” na prvom mjestu je Nikola Mirotić (Barselona) sa pet miliona dolara. Iza njega je Šejn Larkin (Efes) koji je dobio povišicu poslije osvajanja Evrolige u Beogradu. Prati ih Vasilije Micić sa 3,3 miliona dolara. Produžio je ugovor sa turskim klubom, uz klauzulu o mogućem odlasku u slučaju NBA ponude. Četvrti je Miloš Teodosić (Virtus) koji će produžio saradnju na još godinu dana i za to će dobiti 2,1 milion dolara. Ujedno je i najplaćeniji u Bolonji. Peti je Vil Klajburn (Efes) sa 2 miliona dolara. Isto toliko ima i Majk Džejms (Monako)

Interesantno je da i četvorica igrača, od šestog do 10. mjesta imaju istu zaradu. Po dva miliona dolara. Baš kao i spomenuti tandem ispred njih. U pitanju su Nikolo Meli i Kevin Pangos iz Armanija, kao i Tomaš Satoranski (Barselona) i Toko Šengelija (Virtus). Ispred njih bio bi Nikola Milutinov koji dobija 2,5 miliona od CSKA, dok su Jan Veseli i Nando De Kolo poslije odlaska iz Fenerbahčea pristali na smanjenje plate da bi potpisali za Barselonu odnosno Asvel. Nemanja Bjelica dobiće 1,5 miliona dolara od Fenera, piše Mondo.

LISTA NAJPLAĆENIJIH IZGLEDA OVAKO:

Nikola Mirotić (Barselona, 5 miliona evra)

Šejn Larkin (Efes, 4)

VASILIJE MICIĆ (Efes, 3,3)

MILOŠ TEODOSIĆ (Virtus, 2,1)

Vil Klajburn (Efes, 2)

Majk Džejms (Monako, 2)

Nikolo Meli (Armani, 2)

Kevin Pangos (Armani, 2)

Tomaš Satoranski (Barselona, 2)

Toko Šengelija (Virtus, 2)

Prihvati notifikacije