Sport

SRBI "POČISTILI" JAPANCE U MADRIDU Protiv Francuske za direktan put u četvrtfinale

Janko Tipsarević i Viktor Troicki pobijedili su Japance Bena MekLahlana i Jasutaku Učijamu sa 2:0 (7:6, 7:6). Oni su na najbolji način nastavili ono što su danas počeli Filip Krajinović i Novak Đoković pa su japance “počistili” sa 3:0.

SRBI "POČISTILI" JAPANCE U MADRIDU Protiv Francuske za direktan put u četvrtfinale
FOTO: FERNANDO VILLAR/EPA

Prvi set je sasvim očekivano pripao srpskim momcima koji su uspjeli da slome otpora Japanaca nakon velike borbe. Naime, bilo je neophodno da se odigra taj-brejk da bi uspeli da slome otpor. Praktično je dva poena u tom trenutku napravilo razliku između dva dubla. Sasvim dovoljno da Srbiji pripadne prvi set.

Sličan scenaio je viđen i u drugom setu, kada je srpski dubl u taj-brejku, ali nešto ubedljivije stiglo do poena. Iskusni dvojac, koji se dugo zna, pokazao je da odlično funkcioniše zajedno.

U jednom momentu su Japanci tražili medicinski tajm-aut, vjerovatno u želji da izvrše pritisak na naše momke. Ipak, to nije pomoglo Japancima da naprave razliku. Prosto Srbi su pokazali šta znači iskustvo i ostali su potpuno smireni i odradili posao.

I to veliki! Srbija je stigla do tri trijumfa na otvaranju, što je zaista sjajno, a tek ih očekuje pravi ispit protiv Francuza, direktnog rivala za plasman u četvrtfinale takmičenja.