Politika

SRBIJA DOBILA NOVU VLADU Brnabić: U prvih 100 dana vidjećete konkretne rezultate

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić, obećala je večeras da će se već u prvih 100 dana rada vidjeti konkretni rezultati, koje, kaže, mnogi ne očekuju.

SRBIJA DOBILA NOVU VLADU Brnabić: U prvih 100 dana vidjećete konkretne rezultate
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Brnabić je, na kraju rasprave o novoj vladi u parlamentu, rekla da će nova vlada, pošto večeras dobije podršku poslanika, već sutra ujutru u osam sati održati prvu sjednicu.

– Nastavićemo da radimo odmah na akcionim planovima koje treba da usvojimo, na nacrtima zakona koje treba da usvojimo, da bismo na konkretan način radili na poboljšanju života građana – rekla je Brnabić.

Navela je da će nova vlada, osim što će biti vlada kontinuiteta, biti i jednistven tim sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, jer je, kako je rekla, to donijelo mnogo dobrog zemlji i građanima i u proteklom periodu.

Podsjećamo, nakon cjelodnevnog zasjedanja Skupština Srbije večeras je izabrala novu Vladu.  Glasanje o programu Vlade i izboru predsjednika i članova Vlade bilo je javno, pojedinačnom prozivkom svakog poslanika.

Mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić danas je izložila ekspoze i predstavila članove kabineta.

– Ova Vlada biće Vlada ekonomskog i političkog kontinuiteta – poručila je Brnabić.

Navela je da će Vlada imati šest glavnih ciljeva: dalja borba protiv kovida 19, očuvanje interesa srpskog naroda na Kosovu, borba protiv kriminala i mafije, očuvanje nezavisnosti i samostalnog odlučivanja Srbije, vladavina prava i ekonomsko jačanje Srbije.