Fudbal

SRBIJA NAPOKON FAVORIT Velikani gledaju u leđa “Orlovima”

Fudbalska reprezentacija Srbije saznala je imena protivnika na putu do Evropskog prvenstva 2024. godine u Njemačkoj.

SRBIJA NAPOKON FAVORIT Velikani gledaju u leđa “Orlovima”
FOTO: FSS.RS

Orlovi su smješteni u grupu G, gdje će igrati protiv Mađarske, Crne Gore, Bugarske i Litvanije, u kvalifikacijama koje će se odigrati od marta do novembra 2023, a završni turnir u Njemačkoj na programu je od 14. juna do 14. jula 2024. godine.

Evidentno je da je Srbija  favorit u svojoj grupi, čega je svjestan i selektor Dragan Stojković Piksi, koji je odmah nakon žrijeba istakao da je vrijeme da se poslije 24 godine Srbija nađe na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Da je tako, pokazuje i računica statističara, premda će sve morati da dobije potvrdu na terenu.

Srbija je dobila povoljnu grupu, a tome doprinosi i činjenica da je prvim mjestom u B diviziji Lige nacija izborila plasman u elitu i drugi šešir, te je izbjegla najteže moguće rivale iz prvog. Statističari iz “We Global Football” su odmah nakon izvlačenja kuglica napravili računicu i došli do podatka da Orlovima daju 98.32 odsto šansi da se direktno plasiraju na EURO 2024.

Samo su četiri selekcije bolje rangirane, a to su Portugal (99.44), Danska (99.32) i Švajcarska sa 98,52.

Dakle, Orlovi su bolje rangirani od 49 selekcija, uz suspendovanu Rusiju koja je 50. ekipa, a po ovom modelu, uz državni tim Srbije bi plasman izborila i Mađarska iz ove grupe i to sa 88.92 odsto šansi. Kada su u pitanju ostale selekcije, šanse su veoma male, te sleede Crna Gora sa devet odsto, te Bugarska (3.48) i Litvanija (0.28).

Prema njihovoj računici, najveće šanse da se na plasiraju na Evropsko prvenstvo imaju selekcije Portugala, Danske, Švajcarske, Srbije, Belgije, Poljske, Hrvatske, Mađarske, Italije, Češke, Engleske, Španije, Holandije, Velsa, Francuske, Švedske, Norveške, Slovenije, Izraela i Slovačke, dok bi se preostala tri tima čekala kroz baraž mečeva u Ligi nacija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije