Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SRBIJA OSVOJILA AKROPOLIS KUP Može i bez Jokića, Bjelica i Bogdanović vodili “orlove”

Sport
Autor:

Foto: Sebastien Nogier/EPA

Reprezentacija Srbije osvojila je trofej pobjednika na Akropolis Kupu, a u finalu su izabranici Saše Đorđevića pobijedili Grčku sa 85:80 nakon produžetka i to bez Nikole Jokića koji nakon dogovora sa selektorom Đorđevićem nije nastupio u ovom meču.

U sjajnoj atmosferi odigrana je finalna utakmica Akropolis Kupa.

Nešto bolje Grčka je, nošena velikom podrškom ušla u utakmicu, a nakon prvih dvadeset minuta imale je prednost od 38:31.

Prvi put plus deset poena viška Grčka je imala na sedam minuta do kraja treće čevrtine 45:35.
Dugo je ovaj rezultat trajao na semaforu, a onda je Bogdanović pogodio trojku, ali odmah je Janis Adetokumbo uzvratio na isti način.  Seriju trojki nastavio je Bjelica pa se velika borba u Atini u potpunosti rasplamsala. Vezao je Bjelica nakon odličnog polaganja pet poena i na taj način prepolovio prednost Grčke na pet poena 48:43.

 

Na nešto više od četiri minuta do kraja utakmice Srbija prilazi na samo dva poena, ali Kalatis pogađa za Grčku za novih četiri poena viška. U Nastavku , trećom trojkom iz šest pokušja, na tri minute do kraja Bogdanović smanjuje na minus jedan, a onda nakon odlične odbrane Bjelica u tranziciji dobija loptu i pogađa za vođstvo Srbije
Kalatis je u narednom napadu promašio trojku, na drugoj strani Bogdanović pogodio novi šut van linije 6,75, nastavio seriju na 8:0 odveo Srbiju na plus 4 na minut i 55 sekundi prije kraja. Kalatis je u napadu koji je uslijedio promašio jedno bacanje, a onda je viđena sjajna akcija Bjelice i Milutinova. Na 45 sekundi do kraja Bjelica pogađa trojku, odbvodi Srbiju na plus osam.

Nije se Grčka predavala, na 24 sekunde do kraja prilazi na tri poena i odmah pravi faul, a na liniju slobodnih bacanja ide Micić. Nije pogodio nijedno bacanje, a na 12 sekundi do kraja Tanazis Adetokumbo pogađa trojku za izjednačenje (72:72). U nastavku je Bogdanović preuzeo odgovornost ali nije pogodio pa se ušlo u produžetke.

Produžetak otvara Gudurić sa dva poena sa linije slobodnih bacanja, a Srbija dolazi na plus pet nakon trojke Bjelice (80:75) ipak Grčka ponovo prilazi na dva poena manjka. Na drugoj strani Bodanović pogađa dva bacanja. Borusis je promašio trojku, a onda je Bjelica pogriješio u napadu.

Kalatis na 61 sekundu do kraja pogađa dva bacanja pa se u poslednji minut ulazi sa prednošću Srbije sa dva poena (82:80).

Bogdanoanović je pokušao za tri, nije pogodio ali je Gudurić ofanzivnim skokom obezbijedio novi posjed, a onda je ovaj igrač na 34 sekunde prije kraja otišao na liniju slobodnih bacanja i to nakon šuta za tri poena. Sva tri puta Gudurić je bio precizan.

 

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO