Sport

SRBIJA U DRUGOM ŠEŠIRU Rukometaši u društvu sa Mađarskom, Danskom i Švedskom

Rukometaši Srbije nalaze se u drugom šeširu pred žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo koje će se januara 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj. Žrijeb je na rasaporedu 6. maja u 17 časova.

SRBIJA U DRUGOM ŠEŠIRU Rukometaši u društvu sa Mađarskom, Danskom i Švedskom
FOTO: FOTO: A. DIMITIRJEVIC/RAS

Bosna i Hercegovina se nalazi u šeširu broj četiri, pa neće moći igrati protiv ekipa Holandije, Crne Gore, Ukrajine, Poljske i Litvanije.

“Orlovi” su kao osvajači kvalifikacione grupe dobili šansu za povoljniji žreb na turniru 24 najbolje selekcije Evrope.

Reprezentacije će biti podijeljene u šest grupa po četiri. Po dvije iz svake formiraće dvije grupe glavne faze takmičenja.

Finalni vikend igra se u Budimpešti sa utakmicom za zlato 30. januara naredne godine.

EHF je odredio i reprezentacije koje će igrati u određenim gradovima.

Tako će Hrvatska igrati u grupi A u Segedinu, Mađarska startuje u grupi B u Budimpešti, Slovenija će biti fiktivni domaćin grupe C u Debrecinu, a Nemačka grupe D u Bratislavi. Česi će igrati u grupi E, takođe u Bratislavi, dok će Slovačka kao domaćin igrati F u Košicama.

SASTAV ŠEŠIRA

ŠEŠIR 1: Španija, Hrvatska, Norveška, Slovenija, Nemačka, Portugalija ŠEŠIR 2: Švedska, Mađarska, Rusija, Danska, Srbija, Austrija ŠEŠIR 3: Slovačka, Belorusija, Island, Češka, Francuska, Severna Makedonija ŠEŠIR 4: Holandija, Crna Gora, Ukrajina, Poljska, Bosna i Hercegovina, Litvanija

Prihvati notifikacije