Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SRBIN OŠTETIO NJEMAČKU Sedam puta podnosio zahtjev za azil pod LAŽNIM IMENIMA, a sad je UHAPŠEN

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Neimenovani Srbin (26), koji je sedam puta podnosio zahtjev za azil u Njemačkoj, desetog novembra ponovo je pokušao da preko Austrije ilegalno uđe u zemlju, ali ga je njemačka policija otkrila na kontrolnom punktu Rotal-Ost, u Bavarskoj, prilikom provjere dokumenata svih putnika turističkog autobusa.

Protiv prevaranta, koji je prvi put odbijen 2010, podnijeta je krivična prijava zbog nedozvoljenog ulaska u Njemačku i odveden je u pritvor pred protjerivanje, prenosi Blic.

Kako navodi Bild, on je bio na spisku traženih lica u policiji zbog “vožnje u pijanom stanju” prilikom prethodnog boravka u Njemačkoj.

– Srpski državljanin je zahtjeve za azil i propratne zahtjeve podnosio i pod drugim imenima u Njemačkoj i podizao odgovarajuće prinadležnosti u skladu sa Zakonom o tražiocima azila – izjavio je za Bild am zontag predstavnik njemačke Savezne policije.

Koliko je novca ukupno podigao policija nije objavila, pozivajući se na zaštitu podataka.

Ovaj slučaj izazvao je burnu reakciju tamošnje javnosti. Mediji postavljaju pitanje opravdanosti podnošenja brojnih zahtjeva za azil čime se, ocjenjuju oni, stranci okorišćavaju o državu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO