Sport

"SRBIN SAM" Vuković jasan oko meča sa timom takozvanog Kosova

Kuglice na žrijebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope odlučile su da će varšavska Legija narednog četvrtka dočekati predstavnika takozvanog Kosova.

"SRBIN SAM" Vuković jasan oko meča sa timom takozvanog Kosova
FOTO: LESZEK SZYMANSKI/EPA

Ovaj meč posebno je interesantan jer se na klupi poljskog velikana nalazi srpski trener, kojem svakako taj duel neće lako pasti.

Naime, Legiju sa klupe predvodi Banjalučanin Aleksandar Vuković, nekadašnji fudbaler Partizana, koji je poručio da jedva čeka megdan sa Dritom, te da se nada da će njegov tim upisati pobjedu.

– Nadao sam se da će nam Sileks doći u goste. Imam lični stav o tzv. Kosovu. Ne moram da ga naglašavam. Srbin sam i jasna su mi osjećanja po tom pitanju. Što se tiče utakmice, sjediću na klupi. Mislim da ću najbolje uraditi posao tako što će Legija proći u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope – rekao je Vuković za “Sportski žurnal”.

On nije jedini srpski član Legije iz Varšave, jer za nju nastupa i Filip Mladenović, reprezentativac naše zemlje i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Inače, Vuković je tokom igračke karijere od 1998. do 2000. nastupao za Partizan, a u trenerskoj karijeri radio je samo u Legiji, koju je preuzeo u avgustu 2018. godine, nakon smjene Deana Klafurića. On je prvi stranac u istoriji tamošnjeg prvenstva koji je osvojio šampionski trofej i kao trener i kao igrač nekog kluba.