Hronika

"Srešćemo se opet, otvoriće meni moj anđeo vrata" Majka ubijenog Dalibora (24) čiji je život ugašen u masakru u Duboni se oglasila potresnom porukom, svaka riječ KIDA DUŠU

Danijela Vujić, majka Dalibora Todorovića, neumorno dijeli svoju bol na društvenim mrežama, svakodnevno posvećujući potresne poruke tragično nastradalom sinu čiji je život ugašen u masakru u Duboni.

"Srešćemo se opet, otvoriće meni moj anđeo vrata" Majka ubijenog Dalibora (24) čiji je život ugašen u masakru u Duboni se oglasila potresnom porukom, svaka riječ KIDA DUŠU
FOTO: ZORAN ILIĆ, USTUPLJENA FOTOGRAFIJA / RINGIER

Svaka njena riječ nosi težinu neizmjernog bola i nesagledivu tugu.

– Zašto ne dolaziš? Gdje su drage ruke da zagrle majku? Gdje su mile oči što gledaju blago? Na kome su putu, na kom kilometru? Pa da krenem tamo da mi bude drago. Da mi bude drago kad ugledam sina, moje sunce milo, da mi se nasmiješi. Da mi kaže : Ćao! Kad otvorim vrata. Da me njegov osmijeh zauvijek utješi – napisala je neutješna majka.

“Otvoriće meni moj anđeo vrata”

Dodala je i da će srećna i nasmijana biti tek kada se bude srela sa svojim sinom.

Oprostila bih mu sve istoga trena. Što ga dugo nema, što mi se ne javlja. Što me svuda prati samo draga sena. I što svoju majku tako zaboravlja. Znam da tražiću ga do kraja života, srešćemo se opet jednog divnog dana, otvoriće meni moj anđeo vrata.. Tek tada ću biti srećna i nasmijana – napisala je Danijela.

Naglašava i da je tužno kada voliš osobu, a nemaš je, te da je još tužnije što ćeš tu osobu voljeti još dugo, danima, mjesecima, godinama, a nikada je nećeš imati.

Pročitajte još

Policija svojim tijelima zaštitila Uroša Blažića

Kako je Blic pisao, Uroš Blažić doveden je u Viši sud u Smederevu sa pancirom i lisicama na rukama i nogama. Samo nekoliko trenutaka nakon što je masovni ubica kročio u sudnicu, gdje su se nalazile porodice ubijene i ranjene djece, emocije su kulminirale, te su svi prisutni nasrnuli na Blažića. Situacija u sudnici brzo je izmakla kontroli nakon njegovog ulaska, izbijajući u pravi haos.

Uroš Blažić, u pratnji desetak čuvara, zajedno sa ocem Radišom, sproveden je u sudnicu spuštene glave dok je sve vrijeme gledao u pod.

– Blažić je napravio samo par koraka u sudnici, a svi oštećeni koji su se nalazili unutra – otprilike 70 ljudi, ustali su sa stolica i krenuli ka Blažiću. Ovo je bio prvi susret sa ubicom njihove djece i roditelji nisu mogli da kontrolišu svoje emocije, što je i potpuno očekivano i opravdano – navodi očevidac za Blic.

Na vratima se pojavio Blažić, spuštene glave, sa pancirom, obrijan, ošišan i potpuno sređen, što je posebno pogodilo roditelje.

Maksimalna kazna za Blažića – 20 godina

Podsjetimo, Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je 18. oktobra prošle godine optužnicu protiv Uroša Blažića koji je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja ubio devetoro ljudi, od kojih je dvoje bilo maloljetno, a pokušao da ubije još 20 ljudi od kojih je ranio njih 12.

Dalibor Todorović, Kristina i Milan Panić ubijeni su u Duboni,nekoliko minuta prije toga masovni ubica Uroš Blažić ubio je u Malom Orašju Nemanju Stevanovića, Lazara Milovanovića, Marka Mitrovića, Aleksandra Milovanovića i Nikolu Milića, dok je Petar Mitrović u bolnici podlegao povredama.

Okrivljeni Uroš Blažić u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije imao navršenu 21 godinu, zbog čega shodno odredbama Krivičnog zakonika njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu