Politika

"Srpska je talac i rob enormnog zaduživanja" Borenović pozvao predstavnike Vlade da kažu građanima ŠTA SE TAČNO DEŠAVA

Predsjednik PDP Branislav Borenović, pozvao je predstavnike Vlade Republike Srpske da konačno građanima objasne kakve aktivnosti zaduživanja Srpske su u planu Vlade.

"Srpska je talac i rob enormnog zaduživanja" Borenović pozvao predstavnike Vlade da kažu građanima ŠTA SE TAČNO DEŠAVA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je rekao da ukoliko je tačna informacija da Vlada  planira da Republiku Srpsku zaduži do 350 miliona evra emisijom obveznica na Londonskoj berzi, to predstavlja čin izdaje i rizika.

– Tajna odluka o zaduživanju Republike Srpske od oko 800 miliona KM koja se prethodnih dana razotkriva, ukoliko je stvarno realizovana od strane Vlade Republike Srpske, predstavlja najgoru vrstu izdaje i rizika, a veo tajne kojim je obavijen ovaj angažman možemo nazvati još jednom podmuklom aktivnošću ove vlasti – rekao je Branislav Borenović.

Pročitajte još

Borenović kaže da vlast neodgovornim zaduživanjem ne misli na posljedice po građane i Republiku Srpsku, iako se radi o spekulativnom i visokorizičnom zaduženju, nego samo misli na svoju kratkoročnu korist:

– SNSD i Dodik krčme budžet, malverzacijama pune svoje i džepove svojih prijatelja i kumova, a građane i njihove potomke bezočno zadužuju i opterećuju. Njihova neodgovorna politika nas je dovela do toga da je Republika Srpska već poslata talac i rob enormnog zaduživanja i skupih kredita. Ovo je stvarna izdaja Republike Srpske – upozorava Borenović.

On dodaje da je Klub poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske premijeru Viškoviću uputio poslaničko pitanje i tražio detaljnu informaciju da li je zaduživanje realizovano, pod kojim uslovima i zašto se to krije od javnosti.

-Odgovor na poslaničko pitanje još nismo dobili. Od Viškovića očekujemo da što hitnije izađe u javnost i objasni građanima šta se dešava i šta Vlada zapravo radi u ime svih nas- zaključuje Borenović.

Prihvati notifikacije