Politika

"SRPSKA NE SMIJE BITI POSJED DESETAK PORODICA" SDS predstavio predizborni slogan

„Za Srpsku po mjeri svih nas“ slogan je sa sa kojim će Srpska demokratska stranka nastupiti na predstojećim lokalnim izborima.

"SRPSKA NE SMIJE BITI POSJED DESETAK PORODICA" SDS predstavio predizborni slogan
FOTO: SDS/ USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Stranka je danas u Istočnom Sarajevu predstavila svoj predizborni slogan, a predsjednik SDS Mirko Šarović je rekao da SDS time šalje poruku da se mora prestati sa politikom podjela, koja je veoma štetna po Republiku Srpsku i njene građane.

Šarović je poručio da Republika Srpska i njene opštine i gradovi moraju krenuti naprijed i da više nema vremena za čekanje.

– Sazrelo je vrijeme za promjene i brojne su okolnosti koje idu tome u prilog. Vjerujemo da SDS zajedno sa svojim partnerima na ovim izborima može biti uspješna i pobjednička – kazao je Šarović, ističući da će SDS pred glasače izađi sa kvalitetnim kandidatima i programom .

Naveo je da će SDS voditi pozitivnu kampanju sa jasno izraženim ciljevima.

FOTO: SDS/ USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: SDS/ USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Naš cilj je da izgradimo Srpsku po mjeri svih nas! I budite uvjereni, mi ćemo to zajedno sa narodom i učiniti – kazao je Šarović.

On je poručio da će se SDS boriti za ravnopravnost, poštenje, poštovanje, razumijevanje, solidarnost, napredak, zajedništvo i ljubav.

Povratak vrijednostima na kojima je stvorena Srpska

Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević je rekao da SDS kao državotvorna stranka ponovo ima najveću odgovornost za povratak našeg društva izvornim ljudskim i demokratskim vrijednostima na kojima je prije 28 godina stvorena Republika Srpska.

Da bi se stanje i trendovi u društvu promijenili na bolje, neophodne su sveobuhvatne i konzistentne političke promjene, uz potpuni zaokret u vođenje politike i strategije razvoja.

– U protivnom, Republika Srpska će postati posjed u vlasništvu desetak porodica vladajuće oligarhije i stranog kapitala – upozorio je Miličević.

Miroslav Lučić, predsjednik Konferencije o lokalnoj samoupravi SDS-a (KOLOS), je rekao da nejednak tretman opština i gradova od strane aktuelne vlasti, doveo je do toga da je razvoj lokalnih zajednica neuravnotežen i upozorio na problem bijele kuge.

Zamjenik predsjednika SDS Rado Savić je rekao da bi građani Republike Srpske živjeli mnogo bolje kada bi se njeni resursi stavili u funkciju razvoja, a ne, kako je rekao, u svrhu “pljačke i bogaćenja pojedinaca”.

Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS, je kazala da je aktuelna situacija sa pandemijom virusa korona pokazala da zdravlje nema cijenu i da se politika zdravstva mora generalno mijenjati.