Politika

Dodik poručio da je Srpska pokazala sposobnost za zahtjevne projekte "Želja nam je da ovdje koncentrišemo medicinski fakultet i školu"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je otvaranje Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske dokaz da vlast Srpske može da vodi složen i zahtjevan projekat, te najavio da će biti nastavljena podrška izgradnji ove zdravstvene ustanove.

Dodik poručio da je Srpska pokazala sposobnost za zahtjevne projekte "Želja nam je da ovdje koncentrišemo medicinski fakultet i školu"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodik je naveo da oprema, kadar, kao i savremeni objekat u kojem je Klinika smještena, govore o sposobnosti rukovodstva Srpske da može na pravi način da upravlja složenim projektima.

– Kardiohirurgija je vrh u medicini i omogućava najsloženije operacije – to je nešto što se najviše cijeni. UKC je pod rukovodstvom generalnog direktora Vlade Đajića pokazao svoju sposobnost, ne samo da u teškim vremenima pandemije uspješno prođe taj period, nego i da se za sve to vrijeme bori za inovacije, nove procedure i postupke – izjavio je Dodik novinarima u Banjaluci nakon otvaranja Klinike.

On je svima koji rade na ovoj klinici poželio mnogo uspjeha i da budu profesionalni i odgovorni.

Dodik je napomenuo da, kada se u društvu dese određeni događaji, oni treba da budu predmet opšte radosti, bez obzira na to ko je to uradio.

– Ovo je za sve građane, ne samo Republike Srpske, nego i okruženja. Mnogi će ovdje biti spaseni ili će im život biti produžen. To je ono najvažnije – rekao je Dodik.

On je istakao da će podrška izgradnji UKC-a biti nastavljena, te da je plan da se završe i neke druge specijalizovane hirurgije ili odjeljenja.

– Želja nam je i da završimo i ovdje koncentrišemo medicinski fakultet i srednju medicinsku školu, tako da to sve bude u jednom kompleksu – rekao je Dodik.

Klinika za kardiohirurgiju smještena je u objektu “Južno krilo” UKC-a Srpske, na prvom spratu, i prostire se na površini od oko 1.500 metara kvadratnih.

Odjeljenje se sastoji od četiri operacione sale i ima sve potrebne prateće ambulante za pripremu i oporavak pacijenata.

Operacione sale su modularne, izrađene i opremljene prema svjetskim standardima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije