Politika

"Srpska posvećena evropskom putu" Cvijanovićeva razgovarala sa ambasadorkom Njemačke u BiH

 Republika Srpska je posvećena evropskom putu uz puno uvažavanje njene Ustavom definisane pozicije, te u skladu sa pravilima usaglašenog mehanizma koordinacije između različitih nivoa vlasti u BiH, istaknuto je na sastanku predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i ambasadora Njemačke u BiH Margret Uber.

"Srpska posvećena evropskom putu" Cvijanovićeva razgovarala sa ambasadorkom Njemačke u BiH
FOTO: SRNA

Cvijanovićeva i Uberova razmijenile su mišljenja o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Srpskoj i BiH, kao i o procesu evropskih integracija, sa posebnim akcentom na 14 prioriteta sadržanih u Mišljenju Evropske komisije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Tokom sastanka bilo je riječi i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, nabavci vakcina protiv virusa korona, te sprovođenju mjera i neophodnih reformskih procesa s ciljem ublažavanja negativnih efekata pandemije na privredu.

Na sastanku je konstatovano da je Njemačka važan spoljnotrgovinski partner Republike Srpske, te izražena spremnost da saradnja u narednom periodu bude dodatno unaprijeđena, kako u sferi ekonomije, tako i u brojnim drugim oblastima.