Politika

SRPSKAINFO SAZNAJE Pavić PODNOSI OSTAVKU na mjesto predsjednika DNS

Lider DNS-a Marko Pavić juče je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske i SNSD-a Miloradom Dodikom u Palati Republike rekao da će u četvrtak na sjednici Predsjedništva svoje partije podnijeti ostavku na mjesto predsjednika, saznaje Srpskainfo od izvora bliskih Palati.

SRPSKAINFO SAZNAJE Pavić PODNOSI OSTAVKU na mjesto predsjednika DNS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Isti izvor rekao je da se do sastanka Dodik Pavić došlo na Pavićev zahtjev, nakon što je lider DNS-a iz medija saznao za smjenu direktora RiTE Ugljevik Đorđa Popovića, koji je kadar DNS-a.

– Dodik je Paviću rezolutno ponovio da će biti smjenjeni svi oni koji su obavljali funkcije na koje ih je postavila ova Vlada, a prekršili koalicioni sporazum lobirajući, pa čak kupujući glasove novcem koji su izvlačili iz javnih preduzeća ne samo za sebe nego i za kandidate opozicije, prije svega Vukotu Govedaricu – rekao je taj izvor.

On je dodao da je Pavić od Dodika tražio da se neki kadrovi DNS-a ne smjenjuju, ističući da je bilo legitimno da rade za sebe i dobiju što veći broj glasova, ali da mu je Dodik prezentovao jasne dokaze koji govore da su oni prije svega radili za protivkandidate za vodeće funkcije druge koalicije, čime su sami sebe detronisali.

Pročitajte još

– Nakon toga Pavić je rekao da će podnijeti ostavku na čelo DNS-a i da smatra da je bolje da to uradi sada kada je stranka ostvarila ovako dobar izborni rezultat. On je iz nekog razloga odlučio da se ne odriče „mangupa“ u redovima DNS-a – rekao je izvor Srpskainfo.

Kako saznajemo, ukoliko Predsjedništvo DNS sutra prihvati Pavićevu ostavku, a očekuje se da hoće, do izbora novog predsjednika na vanrednoj Skupštini partije očekuje se da ga u statusu v.d. predsjednika mijenja generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu