Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Srpski muzičari OVAKO su podržali Italijane: Nijemci oduševljeni KONCERTOM (VIDEO)

Društvo
Autor:

Foto: ZDF/Twitter/screenshot

Dobar glas i dobro djelo daleko se čuju i još više odjekuju. Zahvaljujući muzičarima Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i njihovom onlajn izvođenju poznate italijanske pjesme “Bella ciao” Srbiju danas spominju po lijepom.

Nakon što su oduševili domaću javnost prvim od nekoliko najavljenih onlajn koncerata, direktor opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov, kao i svi muzičari iz orkestra SNP, našli su se u prilogu njemačke državne televizije 2DF, gdje je njihov čin lijepo pohvaljen.

– U vrijeme korone pojavile su se tako lijepe akcije i ideje na internetu. Mnogi muzičari drže onlajn koncerte. Na primjer, muzičari Srpskog narodnog pozorišta. U znak solidarnosti sa Italijom, oni su se preko video-linka spojili, sve zajedno s dirigentom. Svako za sebe od kuće, a ipak zajedno sviraju partizansku himnu “Bella ciao”, glasio je uvod prezenterke nakon čega je uslijedio video nastup naših muzičara.

Nešto ranije, prije skoro sedam dana, u intervjuu za portal 021, Aleksandar Stankov je govorio o bitnosti ovog projekta, kao i namjeri ansambla da na ovaj način pošalje poruku i podršku vsima onima koji su direktno ili indirektno pogođeni virusom korona.

– Ljudi masovno ostaju bez poslova. Ne samo umjetnici i muzičari. Još gore, ostaju bez života, a svjesni smo da je to sada najbitnije. Ipak, iako je svijet sada sada na pauzi, mislimo da i dalje treba da radimo ono što umijemo. Zato je Konstantin Blagojević uradio aranžman, italijanski maestro Andrea Solinas je pristao da diriguje, a naš orkestar je odsvirao numeru pokazujući da su zajedno, i kada su kod kuće, kako bismo na naš način rekli hvala svima koji nam pomažu, ali i pokazali da smo uz svoju publiku, uz građane ali i uz druge države koje se suočavaju sa užasnim gubicima u ovom momentu – kaže direktor opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Oglasio se i maestro Andrea Solinas, koji je poslao kratku ali jaku i emotivnu poruku svima onima koji se bore protiv korona virusa, piše Blic.

– U mojoj zemlji sada je popularna jedna rečenica – ostanimo zajedno, ali odvojeni. To je sve što sada treba da ide dalje – rekao je on.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO