Gradovi

"Srpski narod treba da pokaže jedinstvo" I u Bijeljini organizovano potpisivanje peticije protiv Inckove odluke

Prve potpise na peticiju kojom se odbacuje nametanje odluke visokog predstavnika Valentina Incka i potvrđuje stav da se u Srebrenici nije dogodio genocid danas su u Bijeljini stavili novinari, sportisti, mladi ljudi i gradski i republički funkcioneri koji su na taj način podržali borbu Republike Srpske za istinu i slobodu.

"Srpski narod treba da pokaže jedinstvo" I u Bijeljini organizovano potpisivanje peticije protiv Inckove odluke
FOTO: SRNA

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je novinarima da je potpisivanje peticije za njega izraz odgovornosti i obaveze svakog čovjeka da odbaci nametnute odluke visokog predstavnika koje ne vode u bolju budućnost, nego vraćaju u tešku prošlost.

– Ovo je pokušaj da se genocidnim proglasi srpski narod koji vijekovima strada i koji je bio žrtva genocida, neprihvatljivo nametanje činjenica i zabrana izražavanja mišljenja o događajima iz naše prošlosti – rekao je Ćorić i pozvao građane da u momentu kada je Republika Srpska na raskršću odbace ovakva rješenja visokog predstavnika.

Narodni poslanik SNSD-a iz Bijeljine Dragan Knežević je nakon potpisivanja peticije ocijenio da visoki predstavnici rade na formiranju nekakve građanske BiH i da je posljednji Inckov potez uvod u pokušaj ukidanja Republike Srpske.

– Srpski narod treba da se okupi i pokaže da je jedinstven u odbrani Republike Srpske i ja sam optimista da ćemo uspjeti dokazati istinu i o pitanju događaja u Srebrenici, jer tek što se pojavio rezultat analize nezavisne međunarodne komisije koja je pokazala da nije bilo genocida, uslijedila je ova reakcija visokog predstavnika”, rekao je Knežević.

On je osudio djelovanje visokih predstavnika na satanizaciji srpskog naroda i pokušajima majorizacije u korist stvaranja građanske države.

Mladi političar, sportista, predsjednik Skupštine grada BijeljinaAleksandar Đurđević nazvao je Inckovo nametanje zakona retrogradnim potezom i porazom civilizacije, “posljednjim klinom u sanduku BiH”.

Prihvati notifikacije