Društvo

SRPSKOJ PRIJETI NESTANAK Akcija Fondacije "Djeca nam se rađala" sa PLEMENITIM CILJEM

Cilj nam je da spriječimo katastrofu, jer za posljednjih 10 godina u Republici Srpskoj se broj djece u školama smanjio za čak 30.000, a svake godine Srpska ostaje bez 4.500 stanovnika. Ako ništa ne učinimo, Republika Srpska će nestati – poručio je dr Vlado Đajić, predsjednik Fondacije “Djeca nam se rađala”, koja je danas predstavljena u Banjaluci.

SRPSKOJ PRIJETI NESTANAK Akcija Fondacije "Djeca nam se rađala" sa PLEMENITIM CILJEM
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Đajić je rekao da sebe ne smatra predsjednikom ove, nego samo organizatorom jedne velike akcije sa plemenitim ciljem u kojoj će, vjeruje, učestvovati cijela Republika Srpska.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Prva akcija ove fondacije, koja se, kako je rekao Đajić, neće baviti samo “prikupljanjem i podjelom novca”, biće utakmica veterana “Crvene Zvezde” i banjalučkog “Borca”, odnosno veteranske reprezentacije RS.

Dođite 12. septembra na Gradski stadion, biće to pravi spektakl. Igraće i reprezentacija doktora protiv reprezentacije novinara RS, a potom će igrati legende “Zvezde” i “Borca”, poput Dragana Džajića, Pižona, Duleta Savića, Bilbije. Nastupiće i brojne estradne zvijezde. Doći će nam u goste i čuveni pjesnik Ljubivoje Ršumović, koji će recitovati svoju pjesmu “Djeca nam se rađala”. Svi oni će nastupati besplatno, jer nas podržavaju – otkrio je Đajić.

On je pozvao sve stanovnike RS da poštuju majčinstvo i porodicu, te da se vrate starim običajima i maninirima, na primjer da daruju bebe pri rođenju, da u autobusu ustanu trudnici ili majci s malim djetetom