Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SRUŠEN KIOSK U LAZAREVU Grad nastavlja KAŽNJAVATI gradnju bez dozvole

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka / RAS Srbija

Srušen je kiosk u Ulici knjaza Miloša u Lazarevu i to po nalogu Urbanističko-građevinske inspekcije, jer nije imao svu potrebnu dokumentaciju.

Kako navode u nadležnom odjeljenju, ovo je nastavak aktivnosti koje se kontuinuirano provode, kako bi se suzbila bespravna gradnja.

– U prvom kvartalu 2018. godine, Urbanističko-građevinski inspektori Gradske uprave Grada donijeli su 17 rješenja o rušenju bespravno izgrađenih objekata. Od početka ove godine do danas, Urbanističko – građevinska inspekcija porušila je ukupno pet bespravno izgrađenih objekata.

Urbanističko – građevinski inspektori će i u narednom periodu vršiti inspekcijske nadzore na teritoriji grada i sankcionisati svaki vid bespravne izgradnje u skladu sa Zakonom o uređenju prostora i građenju.

– Radimo po prijavama građana i po službenoj dužnosti. Dakle, obilazimo sve objekte i neće biti popusta i gledanja kroz prste bilo kome. Kada je u pitanju proces rušenja ili uklanjanja nelegalno izgrađenih objekata, tek kada se iscrpe svi pravni lijekovi, onda se može izvršiti rušenje koje mora da plati onaj ko je izgradio objekat – poručuju iz gradske inspekcije.

Sudeći po aktivnostim Gradske uprave, čeka ih još puno posla, jer više od deset hiljada objekata u Banjaluci izgrađeno je bez validne dokumentacije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO