Sport

ŠTA ĆE BITI SA MESIJEM? Barselona sprema NAJVAŽNIJI POTEZ u prelaznom roku

Fudbalski klub Barselona planira veliki korak, možda i najvažniji u ovom trenutku.

ŠTA ĆE BITI SA MESIJEM? Barselona sprema NAJVAŽNIJI POTEZ u prelaznom roku
FOTO: ALEJANDRO GARCIA/EPA
Arbeloa i Mesi u klinču

Njeni čelnici, naime, namjeravaju da ponude novi ugovor najboljem fudbaleru Lionelu Mesiju i ostavi ga na “Nou Kampu” do kraja karijere, najavio je predsjednik kluba Đozep Marija Bertomeu.

Argentinac je krajem 2017. godine, uz rekordnu platu od čak 50 miliona evra godišnje, potpisao ugovor sa Barselonom do 2021. godine, ali u Barseloni žele da se dodatno osiguraju.

Hoćemo da ima jako dugu karijeru i da uživamo sa njim. Lionel je uspio da sruši sve granice, svi mu se dive i aplaudiraju mu čak i navijači protivničkih klubova. Ideja je da mu ponudimo novi ugovor – rekao je Bertomeu za ESPN.

Petrostruki najbolji fudbaler svijeta u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri igrao je samo za Barselonu, čiji je najbolji strelac u istoriji kluba.

– Mesi je i dalje mlad, svi vidimo koliko još može, a ima samo dvije godine do kraja ugovora. Leo stalno napreduje i vjerujem da je dosta uspješnih godina ispred njega. U narednim mjesecima sješćemo da se dogovorimo za ostane duže u Barseloni.

Bertomeu je uporedio Mesija sa legendarnim Brazilcem Peleom, koji je bio “zastava” Santosa.

– Mesi je promijenio čitav smisao Barselone, uvijek drži klub u vrhu i teži samo trofejima. On je čovjek za jedan klub. Odnos sa Barselonom je više od terena, biće vječan. Želimo da ostane u Barseloni i po završetku karijere – zaključio je prvi čovjek Katalonaca.

Argentinski čarobnjak je sa ekipom sa “Nou Kampa” osvojio sve što se moglo osvojiti, čak četiri trofeja Lige šampiona i devet titula u Primeri.