Banjaluka

Šta je danas dogovoreno: Predstavnici Udruženja distrofičara i organizacije slijepih na sastanku sa predstavnicima Grada

Predstavnici Gradske uprave ponovo su danas održali sastanak sa predstavnicima Udruženja distrofičara regije Banjaluka i Gradske organizacije slijepih Banjaluka.

Šta je danas dogovoreno: Predstavnici Udruženja distrofičara i organizacije slijepih na sastanku sa predstavnicima Grada
FOTO: MILKICA MILOJEVIĆ/RINGIER

Tokom sastanka predstavnici Gradske organizacije slijepih su pristali na povećanje od dodatnih 10 odsto koji će ih približiti cijeni personalne asistencije koju pružaju druga udruženja.

-Dogovor je da ćemo u naredni mjesecima dodatno analizirati sve cijene i pokušavati pronaći rješenja da se cijene dodatno izjednače. Kada je riječ o distrofičarima, oni su rekli da žele da se njihova cijena izjednači sa cijenom usluge pomoći u kući koja je osnovno pravo i koja nema veze sa Gradom, niti je Grad uređuje, niti propisuje, nego nadležno ministarstvo – naveli su iz resornog odjeljenja.

Pročitajte još

Napominju da svi korisnici personalne asistencije moraju da znaju da će svi biti zbrinuti, te da slijedi razgovor sa predstavnicima Centra za socijalni rad kako nijedan korisnik ne bi ostao bez personalne asistencije.

Podsjećamo, osobe sa invaliditetom protesovali tražeći veće satnice za svoje personalne asistente.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije