Hronika

ŠTA JE OTKRILO EGZEKUTORA STOJANOVIĆA? Tužilaštvo objavilo detalje vještačenja sa mjesta eksplozije (FOTO, VIDEO)

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da raspiše potjernicu za M.L. (50), osumnjičenim za ubistvo Strahinje Stojanovića eksplozivom postavljenim pod njegov automobil 13. septembra na Novom Beogradu.

ŠTA JE OTKRILO EGZEKUTORA STOJANOVIĆA? Tužilaštvo objavilo detalje vještačenja sa mjesta eksplozije (FOTO, VIDEO)
FOTO: FACEBOOK/SRPSKAINFO/TANJUG

Kako je ranije objavio Blic za ubistvo Strahinje Stojanovića osumnjičen je ugostitelj iz Gradiške Milovoje Lovrenović (50) koji ima državljanstvo BiH i Srbije.

– M.L. ima državljanstvo Srbije i Bosne i Hercegovine, posjeduje i ličnu kartu Hrvatske, a identitet mu je ustanovljen antropološkim vještačenjem i komparativnom metodom tragova koji su fiksirani i izuzeti sa lica mjesta – rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

Naredbom tužilaštva, prema M.L. je pokrenuta istraga zbog krivičnog djela teško ubistvo, a kako objašnjava Bjeloševa, ova kvalifikacija proistekla je iz načina izvršenja krivičnog djela i zbog toga što je ovim djelom oštećeno više lica.

FOTO: SRPSKAINFO/FACEBOOK
FOTO: SRPSKAINFO/FACEBOOK

Takođe je odgovarajućim vještačenjem utvrđeno da je izvršilac ubistva koristio eksplozivnu napravu koja je, pored eksplozivnih materija, sadržavala i odeređenu količinu metalnih navojnica, tzv. matica, koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećao razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio.

Poznati ugostitelj iz Gradiške ulicom pucao iz dva pištolja.

Poznati ugostitelj iz Gradiške ulicom pucao iz dva pištolja.Saznajte više: https://srpskainfo.com/slavio-rodjenje-unuka-poznati-ugostitelj-iz-gradiske-se-snimio-kako-puca-iz-pistolja-video/

Posted by Srpskainfo.com on Wednesday, December 18, 2019

M.L. ima prijavljeno prebivalište u Srbiji na adresi na kojoj ne boravi još od 2006.

Pročitajte još

Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost s određenim kriminalnim strukturama biće utvrđivani tokom istrage, navode u tužilaštvu.

Sa Stojanovićem je u automobilu u trenutku eksplozije bila je njegova partnerka, državljanka Kolumbije, ali ona nije teže povrijeđena.

Kako je ranije objavio Blic za ubistvo Strahinje Stojanovića osumnjičen je ugostitelj iz Gradiške Milovoje Lovrenović (50) koji ima državljanstvo BiH, Srbije i Hrvatske.