Regioni

Štab za vanredne situacije traži da se UMANJE TROŠKOVI za smještaj mališana u prijedorskom vrtiću

Štab za vanredne situacije grada Prijedora preporučio je da se zbog vanrednog stanja u vezi sa pojavom virusa korona umanje troškovi smještaja mališana u prijedorskom vrtiću.

Štab za vanredne situacije traži da se UMANJE TROŠKOVI za smještaj mališana u prijedorskom vrtiću
Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

-Donijeti odluku kojom se definiše da JU Dječji vrtić „Radost“ vrši naplatu usluge smještaja i čuvanja djece za mart mjesec 2020. godine u iznosu od 5o odsto ukupnih troškova navedeno je među preporukama i naredbama ovog Štaba.

Pored toga, saopšteno je da se  Sportska dvorana „Mladost“ Prijedor stavlja u funkciju karantina za smještaj osoba koje su stavljene u izolaciju i pod zdravstveni nadzor na području grada Prijedora.

-Zadužuje se JU Opšta Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ iz Prijedora da izvrši nabavku respiratora koji su trenutno dostupni na tržištu, te da pripremi prijedlog nabavke ostalih sredstava i opreme, koji će predložiti Gradskom štabu za vanredne situacije – naveli su iz Štaba.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

Obavezali su Odjeljenje za finansije Gradske uprave Prijedor da u saradnji sa Ministarstvom finansija Republike Srpske predloži način formiranja posebnog računa za uplatu novca za pomoć, radi sprečavanja pojave i širenja korona virusa.

– Na području grada Prijedora nema većih poremećaja u snabdijevanju trgovinskih lanaca. Mjere i preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije se dobro poštuju-zaključili su u Štabu.

Oni su dodali da je Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor uputila zahtjev Vladi RS za pomoć javnim kuhinjama u Prijedoru.

Podsjećamo, u Prijedoru je prije osam dana saopšteno da je jedna osoba zaražen korona virusom, a trenutno ih je pod zdravstvenim nadzorom 938.