Politika

STABILNOST USLOV ZA NAPREDAK Brnabićeva razgovarala s novim ambasadorom SAD Kristoferom Hilom

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i novi ambasador SAD Kristofer Hil saglasili su se danas da će u narednom periodu zajedno raditi na očuvanju mira i jačanju stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, imajući u vidu da je to, kako su rekli, uslov svih uslova za napredak i Srbije i cijelog regiona.

STABILNOST USLOV ZA NAPREDAK Brnabićeva razgovarala s novim ambasadorom SAD Kristoferom Hilom
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Premijerka Brnabić je na sastanku u Beogradu poželjela dobrodošlicu američkom ambasadoru i izrazila nadu da će tokom njegovog mandata, već dobri odnosi Srbije i SAD, biti dodatno unaprijeđeni, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Hil je naveo da ovo nije njegova prva posjeta Srbiji, da mu je čitav region veoma dobro poznat i da je jasno da Srbija napreduje u dobrom smjeru.

Pročitajte još

Brnabićeva je istakla da su Sjedinjene Američke Države izuzetno važan partner Srbije, kao i da američke firme, kako je saopšteno, zapošljavaju veliki broj građana i da rade na nekim kapitalnim projektima, poput Moravskog koridora.

Kada je riječ o trenutnoj situaciji između Beograda i Prištine, Brnabić i Hil su saglasni da je dijalog jedini i najbolji put do normalizacije odnosa dvije strane, navodi se u saopštenju.

Predsjednica Vlade je istakla da je Srbija posvećena dijalogu i okrenuta budućnosti.

Prihvati notifikacije