Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Stanić: Bilo je elemenata za kompromis, ali to nije iskorišteno za rješavanje problema fakulteta

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Zamjenik direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđivanje kvaliteta (HEA) Slobodan Stanić saopštio je danas da se ograđuje od izjava koje je na konferenciji za novinare dao direktor ove Agencije Enver Halilović.

Stanić je poručio da smatra da je to “još jedan u nizu pogrešnih koraka”.

– Imali smo važan sastanak sa predstavnicima RS 19. februara na kojem se osjetilo da postoje elementi za postizanje kompromisa u ovom važnom trenutku, a to nije prepoznato, niti iskorišteno da se usmjeri u rješavanje problema – istakao je Stanić.

Ističe i da do 31. marta ima sasvim dovoljno vremena da se ovi procesi završe, te da svi učesnici ovog procesa moraju da rade na dobrobit studenata kao i njihovih roditelja.

– U protivnom, cijeli prostor će biti izolovan od Evropskog prostora visokog obrazovanja, biće ugrožena mobilnost studenata i nastavnika, a time i razmjena ideja, naučno-istraživačkog rada i svih drugih segmenata koji čine Evropski prostor visokog obrazovanja – kaže Stanić.

Sjednica Upravnog odbora HEA, koja će uskoro biti održana, može, smatra on, otkloniti sve prepreke nastavku procesa akreditacije visokoškolskih ustanova u BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO